Työntekijöidensä omistama, kokonaan kotimainen

One Leasing Finlandin tiimiltä kysytään usein, mikä on yrityksen kotimaa. Englanninkielisen nimen takaa löytyy 100 %:n suomalaisomistus.

Yrityksen ja sen palveluiden kotimaa on nykyään yhä tärkeämpi ostopäätökseen vaikuttava seikka monelle yrittäjälle. Suomalaisuutta halutaan suosia, samoin kuin vastuullisesti toimivia ja henkilökohtaisesti palvelevia yrityksiä.

Me täytämme kaikki nämä toiveet.

”One Leasing Finland on työntekijöidensä omistama, kokonaan kotimainen yritys. Toimimme koko Suomen alueella Hangosta Utsjoelle ja Vaasasta Ilomantsiin. Palvelemme asiakkaitamme kasvotusten, kuunnellen ja luottamusta rakentaen”, yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Harri Toivonen summaa.

OLF-tiimi elää arkea yrittäjien tukena ja tuntee hyvin yrittäjien toiveet, haasteet ja tarpeet kautta koko Suomen. OLFin tavoitteena on tukea ja neuvoa suomalaisia pk-yrityksiä, jotta ne kasvaisivat ja menestyisivät.

”Tuomme toimialan tiennäyttäjinä tarjolle uusia rahoitusratkaisuja ja tuemme yrittäjiä. Tarjoamme yrityksille mahdollisuuden paitsi oman toiminnan kehittämiseen myös koko Suomen talouden kasvattamiseen. Yrityskentän menestyminen tekee meistä kaikista vahvempia”, Toivonen pohtii.

Miten se lausutaan?

Jos yrityksen tavoitteena on toimia Suomessa ja suomalaisten yritysten parhaaksi, miksi sillä sitten on englanninkielinen nimi One Leasing Finland? Harri Toivosen mukaan kotoisia ja kansainvälisiä vaikutteita yhdistävälle nimelle on vankat perusteet.

”Olemme sielultamme ja sydämeltämme suomalainen yritys, mutta teemme yhteistyötä myös kansainvälisten kumppanien kanssa. Saatamme esimerkiksi noutaa suomalaiselle asiakkaallemme hänen toivomansa auton Euroopasta. Tällöin nimen kansainvälisestä klangista on etua.”

Kiristyvässä kilpailussa ja vaihtelevassa taloustilanteessa pärjääminen vaatiikin yrityksiltä laajaa, kansainvälistä kontaktiverkostoa ja joustavaa työskentelytapaa. Ytimessä voi kuitenkin sykkiä suuri, sinivalkoinen sydän.

”Minulle yrityksen suomalaisuus merkitsee ennen kaikkea suurta vastuunkantoa. Teemme kaikkemme, jotta yritys toimii vastuullisesti ja mahdollistaa työn ja elinkeinon paitsi omille työntekijöillemme, myös laajalle verkostolle kumppaneita ja asiakkaita. Vastuu on sitä, että emme hae pikavoittoja, vaan rakennamme luottamusta ja hyvinvointia kestävälle pohjalle.”

Harri Toivonen kehottaakin kaikkia yrittäjiä pohtimaan, miten he voisivat kehittää Oy Suomi Ab:tä.

”Jokaisen yrittäjän on hyvä tarkastella omien tuotteidensa kotimaisuutta ja sitä kautta omaa työllistämisvaikutustaan. Meillä on yhteinen vastuu yhteiskunnasta ja Suomelle töihin tulevan uuden sukupolven kouluttamisesta. Olemme linkki ketjussa, joka rakentaa Suomea entistä paremmaksi paikaksi elää ja tehdä töitä”, Toivonen summaa.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme