Leasingsopimus joustaa tilanteiden muuttuessa

Leasingsopimuksen solminut yrittäjä saattaa pelätä olevansa sidottu laitteeseensa, vaikka yritykselle tapahtuisi mitä. Yritysten tilanteet kuitenkin muuttuvat ja niin myös leasingsopimukset niiden mukana.

Uuden auton tai koneen hankkiminen leasingrahoituksella on nykyään nopea ja ennen kaikkea joustava prosessi. Yrittäjä sitoutuu maksamaan laitteesta sopimuskauden vuokrat ja pitämään sen iänmukaisessa kunnossa. Sopimus ei kuitenkaan ole elinkautistuomio.

”Leasingsopimukset ovat hyvin joustavia. Ei ole vakavaa, jos sopimukseen kirjatut kilometrit ylittyvät tai alittuvat. Tai jos laitetta haluaa pitää lyhyemmän tai pidemmän ajan kuin alun perin sovittiin. Kaikkea voi leasingsopimuksessa muuttaa – ja muutetaankin ihan joka viikko”, myyntipäällikkö Toni Suontakanen kuvailee.

Moni yrittäjä pohtii sopimusta solmiessaan yrityksen tulevaisuudennäkymiä ja yrittää arvioida bisneksen volyymiä vuosiksi eteenpäin. Siitä ei Suontakasen mukaan kannata turhaan stressata.

”Kolmekin vuotta on pitkä aika yrityksen taipaleella, ja kaikenlaista voi sinä aikana tapahtua. Yrittäjän ei siis tarvitse ennustaa tulevaa, vaan muutoksin voidaan reagoida sopimuksia muuttamalla.”

Muutoksia maltillisin kustannuksin

Leasingsopimusten muutoksia tehdään One Leasing Finlandissa viikoittain. Tyypillinen tapaus liittyy liiketoiminnan volyymin muutoksiin.

”Yleensä taustalla on tarpeen muuttuminen. On esimerkiksi hankittu pieni kaivinkone, mutta toiminnan kasvamisen myötä tarvitaankin isompi. Silloin me etsimme yhdessä uuden laitteen ja saamme siitä tarjouksen. Yleensä sama liike tekee ostotarjouksen myös vanhasta koneesta. Näin asiakas pääsee vanhasta eroon ja saa tilalle uuden, joka vastaa paremmin muuttuneita tarpeita”, Suontakanen kuvailee.

Muutosten tekeminen saattaa joskus aiheuttaa yrittäjälle kustannuksia, mutta Suontakasen mukaan ne ovat maltillisia. Joskus saattaa tulla myös palautuksia.

”Tämä on aina tapauskohtaista ja riippuu siitä, miten paljon kohteesta on ehditty maksaa ja mikä sen arvo on realisointihetkellä. Käytännössä asiakas joutuu harvoin maksamaan ekstraa. Jos joutuu, silloin taustalla on yleensä sopimuskauden merkittävä lyhentyminen. Ja toisinaan asiakkaat saavat myös palautuksia.”

Toni Suontakanen kehottaa asiakkaita tarttumaan rohkeasti toimeen, jos oma leasingsopimus kaipaa päivittämistä.

”Me olemme olemassa asiakkaitamme varten. Autamme heitä pääsemään laitteesta eroon ja etsimme uuden tilalle. Yleensä muutokset hoituvat nopeasti ja bisnestä häiritsemättä.”

NÄIN TEET MUUTOKSIA LEASINGSOPIMUKSEEN

  1. Ota yhteys rahoitusyhtiöön.
  2. Suunnittele yhdessä rahoittajan kanssa, miten pääset eroon laitteestasi.
  3. Voit myös tehdä sopimuksen uudesta laitteesta.
  4. Sopimuksen purkaminen ei vaikuta uusiin sopimuksiin (jos sinulla ei ole rästimaksuja).

Olemme yrityksesi apuna – ota yhteyttä

Yhteydenottolomake blogi ja sivujen alalaita

Tutustu myös muihin artikkeleihimme