Vain taivas on leasingissa rajana

Yhä useampi yrittäjä haluaa nyt ostamisen sijaan liisata autoja ja koneita. Moni ei kuitenkaan tiedä sitä, että lähes kaikki yrityksen kalustohankinnat ovat liisattavissa.

Koneita ja laitteita työkseen liisaava myyntipäällikkö Toni Suontakanen on ollut kiireinen viime vuodet. Yrittäjien kiinnostus leasinghankintoja kohtaan on kasvanut, ja se näkyy lisääntyvinä kyselyinä.

”Liisaamiemme laitteiden lista on pitkä: henkilöautoja, pakettiautoja, imuautoja, kaivinkoneita, puumurskaimia. Sen lisäksi olemme liisanneet kiinteistöjen turvalaitteita, hotellien älylukitusjärjestelmiä, sähköautojen latauspisteitä mutta myös pehmiskoneita, suurkeittiöiden laitteita, kauneushoitoloiden laitteita, toimistokalusteita, näyttöjä ja niin edelleen”, Suontakanen luettelee.

Liisausta on totuttu ajattelemaan vain autojen rahoitusvälineenä, mutta Suontakasen mukaan liisata voi kaikkea, millä on sarjanumero.

”Ehkä eksoottisin leasingtoive on ollut taitolentokone”, hän muistelee.

Leasing yleistyy koko Suomessa

Leasingkyselyjen lisääntymisen taustalla ovat rahoitusmuodon monet edut.

”Kiinteä leasingvuokra tekee hankinnoista ennustettavia ja helposti budjetoitavia. Leasingin etu on myös se, että hankinnat eivät näy taseessa. Myös yrityksen kassavirta paranee, kun vuokraan menee vähemmän rahaa kuin ostamiseen. Säästyvät rahat voi käyttää yrityksen kasvun varmistamiseen”, Suontakanen kertoo.

Leasingrahoituksen suosion kasvu on Suontakasen mukaan merkittävä kehitysaskel Suomessa, etenkin kun kasvun tiellä on ollut kaksi ilmiötä: pitkät omistamisen perinteet ja ymmärrettävän tiedon puute.

”Yrittäjät ovat perinteisesti halunneet omistaa omat laitteensa, mutta tämä on voimakkaassa murroksessa. Etenkin kasvuhakuiset ja nuoret yrittäjät tiedostavat nyt sen, että raha kannattaa ohjata ostamisen sijaan ydinliiketoiminnan kehittämiseen.”

Ja mitä tiedon puutteeseen tulee, sitä Suontakanen yrittää karkottaa yhdessä muun OLF-tiimin kanssa.

”Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Netistä löytyy vaikka kuinka paljon tietoa leasingrahoituksesta, mutta usein yrittäjä haluaa kuulla käytännöllisiä perusfaktoja. Meidän tehtävämme on tuoda konkretiaa laskelmien ja kokemusten kautta.”

Mitä Toni Suontakainen haluaisi sanoa uutta hankintaa pohtivalle yrittäjälle?

”Aina kannattaa kysyä! Me vastaamme ihan kaikkiin rahoitusta koskeviin kysymyksiin ja teemme laskelmia. Yhdessä voimme pohtia, mikä on paras vaihtoehto juuri sinulle ja yrityksellesi.”

Leasingprosessin ABC

  1. Ota yhteys OLF-tiimiin ja kysy, voiko haluamaasi laitetta liisata.
  2. Saat OLF-tiimiltä neuvoja ja laskelman.
  3. Sopimusprosessi hoidetaan nopeasti ja jouhevasti.
  4. Laite luovutetaan sinulle henkilökohtaisesti.
  5. OLF-tiimi on tukenasi koko vuokrakauden ajan.

Olemme yrityksesi apuna – ota yhteyttä

Yhteydenottolomake blogi ja sivujen alalaita

Tutustu myös muihin artikkeleihimme