Ongelmanratkaisun erikoismies

OLF-tiimin tuore tulokas Matti Miettinen suhtautuu intohimoisesti kahteen asiaan – ongelmanratkaisuun ja lupauksien pitämiseen. Nämä periaatteet ovat siivittäneet miestä nousujohteisella uralla.

Kun asiakas esittelee myyntipäällikkö Matti Miettiselle visaisen rahoitusongelman, hän saattaa yllättyä nähdessään iloisen miehen. Matti nimittäin syttyy haasteista ja tuntee voimakasta onnistumisen iloa, kun saa ratkaistua tilanteen asiakkaan parhaaksi.

”Ongelmanratkaisussa on parasta se, että keksii vaihtoehtoja ja auttaa asiakasta eteenpäin. Se on minulle työn suola ja tärkeämpää jopa kuin palkka. Uppoudun asiakkaiden ongelmiin niin syvälle, että ne eivät jätä rauhaan, ennen kuin ratkaisu on keksitty”, Matti kuvaa työtapojaan.

Matin sitoutumista asiakkaan tilanteeseen kuvastaa tapaus, jossa pitkään valmisteilla ollut, asiakkaalle tärkeä rahoitus, saatiin vihdoin maaliin.

”Sain asiasta soiton ruokakaupan kassajonoon ja tuuletin tilannetta saman tien. Kyllähän se vähän kulmakarvoja nostatti.  Seuraavaksi hyppäsin autoon ja ajoin Pohjois-Suomeen ottamaan papereihin nimet alle.”

Matti Miettisen työskentelyn toinen kulmakivi, lupausten pitäminen, on kulkenut tärkeänä ohjenuorana koko uran ajan.

”Haluan olla asiakkaan luottamuksen arvoinen. Jos lupaan soittaa asiakkaalle kolmelta, niin soitan kolmelta. Luottamusta rakennetaan niin isoilla kuin pienilläkin teoilla. Sen opetti jo isä minulle aikanaan.”

Konerahoituksen asialla

Matti on tehnyt pitkän uran myynti- ja rahoitusalalla. Hän on toiminut mm. myymäläpäällikkönä niin vene- kuin moottoripyöräliikkeessäkin sekä myyntitehtävissä rahoitusalalla.

Viime vuosina hän on erikoistunut koneiden ja laitteiden leasingrahoitukseen.

”Olen iloinen, että voin osaltani vahvistaa One Leasing Finlandin koneosaamista. Se on aivan oma maailmansa, ja siellä on iso potentiaali. Koneita ja laitteita hankkivat asiakkaat arvostavat sitä, että leasingyhtiö kuuntelee heitä tarkalla korvalla”, Matti kuvailee.

Matti työskentelee One Leasing Finlandin pääkonttorilla Vantaalla – silloin kun ei ajele ympäri Eteläistä-Suomea asiakkaita tapaamassa.

”Etelä-Suomi on upea toiminta-alue. Täällä on paljon erityyppisiä yrityksiä, ja sehän sopii meille, sillä rahoitamme hyvin monenlaisia kohteita. Viime aikojen eksoottisin rahoituskohde on ollut tanssilavan liisaaminen. Se kuvaa hyvin sitä, miten monipuolisiin ja yllättäviinkin hankintoihin leasing soveltuu.”

Matti Miettinen kertoo viihtyvänsä hyvin paitsi asiakkaiden myös uusien työkavereidensa seurassa. Hän on solahtanut saumattomasti osaksi OLF-tiimiä.

”Minut on otettu hienosti vastaan! En ole nähnyt jälkeäkään kateudesta tai kyräilystä. Luottamus tiimiin, yritykseen ja asiakkaisiin paistaa kaikesta, ja se on hieno tunne. Pidän itse erityisesti siitä, että täällä on matala hierarkia ja kaikilla kädet savessa.”

Matti Miettinen pähkinänkuoressa

Kuka: myyntipäällikkö Matti Miettinen
Motto: Pidä mitä lupaat
Vapaa-ajalla: Kamppailu-urheilua ja muuta liikuntaa, mökkeilyä perheen kanssa, bisneskirjojen lukemista.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme