One Leasing Finland - Yhteiskäyttöauto

Yrittäjä testasi yhteiskäyttöistä sähköautoa

Yrittäjä Liisa Siitonen testasi elämänsä ensimmäistä kertaa täyssähköautoa – ja yllättyi sähköauton käytön helppoudesta!

Liisa Siitonen toimii perheyrityksessään Xennek Oy:ssä digitaalisen markkinointiviestinnän asiantuntijana ja kouluttajana. Lokakuussa Liisa oli osallistumassa seminaariin Kirkkonummen Långvikissa, mutta perheen oma auto ei ollut käytettävissä. One Leasing Finland mahdollisti Liisalle sähköauton testaamisen viikonlopun ajan.

Yhteiskäyttöauton pystyi noutamaan kätevästi Helsingin keskustan Aimo Park Erottajalta, jossa se odotti pestynä ja siistinä. Pysäköintihalliin pääsi helposti koodilla ja sähköauto oli valmiiksi ladattu. Auton ovet aukesivat kätevästi matkapuhelinsovelluksen avulla, eikä avaimia tarvinnut ollenkaan. Auton säädöt kohdalleen ja tutustuminen toimintoihin ja menoksi!

One Leasing Finlandin yhteiskäyttöauto on Nissan Leaf, jonka toimintamatkaksi valmistaja lupaa nettisivuillaan jopa 285 km.

”Leaf on todella hiljainen ja ketterä auto ajaa. Tavaratila on yllättävän tilava, samoin matkustamo. Päästöttömyys on myös vastuullista liikkumista”, kehuu Liisa.

Valmistaja kertoo nettisivuillaan, että Nissan Leafin lataus on nopeampi ja helpompi kuin koskaan ennen.

”Tästä täytyy olla täysin samaa mieltä – auton takaluukussa oli latauspistooli, latausluukku auki ja pistooli kiinni ja parissa tunnissa akku latautui 40 %:sta lähes täyteen”, kehuu yrittäjä Liisa Siitonen.

Långvikin hotellissa sähköauton latauspaikkoja oli kahdeksan, ja lataaminen oli Liisan mielestä helppoa.

Siitonen käyttää autoa työssään viikottain, jokapäiväistä tarvetta ei etätyön ansiosta ole. Yrittäjänä hän käyttää myös työyhteisötilaa Konepajalla Helsingissä, jossa toimistotilan jakaa useampi yrittäjä – yhteiskäyttöauto ja yhteinen työtila ovat Liisan mielestä tätä päivää.

”Jakamistalous on mielestäni vastuullista yrittämistä: jokaisella yrittäjällä ei tarvitse olla ikiomaa toimistoa tai ikiomaa printteriä, vaan asiat voidaan jakaa, lainata tai vuokrata tarpeen mukaan. Yhteiskäyttöauto sopii minun satunnaiseen tarpeeseeni erittäin hyvin, kuten myös työyhteisötilakin. Uskon että käytän yhteiskäyttöautoa jatkossakin”, summaa Liisa.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme