Vinkit autoilevalle kesälomalaiselle

Kesäloman vietto kotimaassa on ollut todella suosittua viime vuosina ja tämäkään kesä tuo tuskin muutoksia tilanteeseen. Autolla liikkuminen ja erilaiset road tripit ovat erittäin kiva tapa viettää lomaa ja nähdä erilaisia paikkoja. Matkan taittuessa voi ihastella upeita maisemia ja pitää tauon, kun siltä tuntuu. Mikä onkaan parempaa, kuin istahtaa tien varressa sijaitsevan kahvilan tai huoltoaseman terassille, hörpätä kuppi kahvia jäätelön kanssa ja fiilistellä kesäisiä maisemia.

Autoloma onnistuu parhaiten, kun valmistelut on hoidettu huolella kuntoon ja mikä tärkeintä, olla hyvällä fiiliksellä liikenteessä. Mielenrauhaa reissuun tuo tietenkin se, että kaikki autoon liittyvä on kunnossa mahdollisten ongelmien varalta.

Kokosimme kuuden kohdan listan asioista, jotka olisi hyvä huomioida ennen pidempää reissua autolla.

Tarkistuslista:

  • Sinulla tulee olla voimassa oleva vakuutus (kasko + liikennevakuutus).
  • Laita tiepalvelun numero talteen, josta saat avun vuorokauden ympäri. OLF tarjoaa kaikille asiakkailleen tiepalvelun, joka auttaa 24/7 numerossa 030 3600 900.
  • Tarkista auton öljyt ja muut nesteet sekä rengaspaineet.
  • Varmista, että autostasi löytyvät ensiapupakkaus sekä varoituskolmio.
  • Jos matkasi suuntautuu kotimaan rajojen ulkopuolelle tarvitset ajoneuvon omistajalta valtakirjan. Ota yhteyttä leasingyhtiöösi, joka auttaa valtakirjan hankkimisessa.
  • Pidä itsesi virkeänä, syö hyvin, juo riittävästi ja pakkaa matkaan mukaan hyvää mieltä ja pitkää pinnaa.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme