Viisi syytä valita leasingrahoitus

Nykypäivän yrittäjät ovat tietoisia leasingrahoituksen monista hyödyistä. Yhä useampi jättää laitteen ostamatta ja maksaa mieluummin vain sen käytöstä. Leasingin valintaa puoltaa viisi painavaa syytä.

1. Leasing ei rasita tasetta

Leasingrahoituksella hankitut autot, koneet tai laitteet eivät näy velkana taseessa. Tämä taas parantaa yrityksen tunnuslukuja ja omavaraisuutta.

”Meillä on ollut asiakkaita, jotka olisivat tarvinneet pankkilainan, mutta ostamalla hankitut laitteet rasittavat tasetta niin, ettei lainaa myönnetä. Kun olemme yhdessä myyneet vanhat laitteet ja liisanneet tilalle uudet, lainansaantikin on onnistunut”, myyntipäällikkö Toni Suontakanen kuvaa.

Ei ole tavatonta, että AA-luokituksen saanut yritys nousee pelkästään kalustonsa liisaamalla AAA-luokkaan.

2. Leasing vahvistaa kassavirtaa

Leasingrahoituksen ansiosta yrityksen kassaan jää enemmän rahaa. Miten tämä on mahdollista? Jos yrittäjä ostaa laitteen käteisellä, koko summa on heti pois kassasta. Osamaksussa hän maksaa suurempaa kuukausierää ja lisäksi käsirahaa, kun taas leasingin kuukausierässä maksetaan vain todellisesta arvonalenemasta. Näin liisatun laitteen kuukausierä jää osamaksua pienemmäksi.

”Kassavirran vahvuus on elintärkeä asia. Sillä yritykset pyörivät. Hyvääkin tulosta tekevä yritys voi ajautua ongelmiin, jos kassavirta ei ole kunnossa”, Toni Suontakanen tähdentää

3. Leasing helpottaa budjetointia

Ennakoitavuus on avainsana, joka ratkaisee monen yrittäjän leasingpäätöksen. He haluavat tietää tarkalleen, paljonko laitteisiin menee rahaa kuukausi- ja vuositasolla. Se auttaa toiminnan suunnittelussa.

”Otetaan esimerkiksi LVI-alan yritys. Kun yrittäjä osaa ennakoida leasingkulut, hän pystyy lisäämään siihen asentajan palkkakulut ja muut menot. Pikaisen laskutoimituksen jälkeen yrittäjä tietää, kuinka paljon kunkin työntekijän tulee tehdä tulosta, että päästään plussalle”, Suontakanen kuvailee.

4. Leasing tarjoaa huolettomuutta

Leasingrahoituksella hankittu laite on usein se kaikkein vaivattomin vaihtoehto. Yrittäjän ei tarvitse laitetta käyttäessään muistaa muuta kuin huoltoon viennit.

”Yrittäjät ihastuvat huolettomuuteen poikkeuksetta. Etenkin kasvuhakuisille yrittäjille on tärkeää se, että he voivat käyttää säästyvän ajan ydinliiketoiminnan kehittämiseen”, Suontakanen pohtii.

Huolettomuutta lisää se, että leasingtiimi auttaa asiakasta myös hankintavaiheessa eli etsii oikean laitteen.

5. Leasing edustaa uutta ajattelutapaa

Leasingrahoituksen käyttöön rohkaisee myös omistamisen kulttuurissa tapahtunut muutos. Yhä useampi yrittäjä ei edes halua omistaa laitteitaan itse.

”Monet yrittäjät etsivät koko ajan toiminnan tehostamisen mahdollisuuksia. He eivät myöskään ole kiinni siinä ajatuksessa, että laitteet pitäisi omistaa itse. He tekevät niin kuin järkevintä on.”

Subleasing

Tarvitsetteko apua yrityksenne investointeihin liittyen? Tutustu tarkemmin, mitä leasingpalveluita tarjoamme.

Ota yhteyttä – me autamme löytämään parhaan ratkaisun.

Olemme yrityksesi apuna – ota yhteyttä

Yhteydenottolomake blogi ja sivujen alalaita

Tutustu myös muihin artikkeleihimme