Salaisena aseena positiivisuus

Toni Suontakanen on työskennellyt One Leasing Finlandin myyntipäällikkönä ja partnerina usean vuoden ajan. Häntä motivoivat uuden oppiminen ja positiivinen ajattelu.

Hyötyautot, työkoneet, toimistolaitteet, henkilöautot, erilaiset laitteet – Toni Suontakasen vuosien varrella liisaamien asioiden lista on pitkä. Rahoitusalan monipuolisuus onkin syy siihen, että Toni on viihtynyt alalla niin hyvin.

”Tässä työssä oppii koko ajan jotakin uutta. Nyt olen mukana hankkeessa, jossa kehitämme OLFin sopimuksenhallintajärjestelmiä. Ne helpottavat sekä tiimin työskentelyä että asiakkaiden asiointia. Koen tällaiset projektit todella palkitsevina”, toteaa työn ohella tradenomiksi opiskellut Toni.

Myyntipäällikön työpäivät ovat täynnä yhteydenottoja eri suuntiin. Toni käy keskusteluja asiakkaiden, maahantuojien, tavarantoimittajien ja rahoituslaitosten kanssa, jotta asiakkaan haluama kone tai laite löydetään, saadaan rahoitettua ja valmistellaan luovutettavaksi. Työ vaatii aktiivisuutta, ahkeruutta ja Tonin salaista asetta – positiivisuutta.

”Pyrin aina ajattelemaan, että hyvä tästä tulee, vaikka työn alla olisi haastava tapaus. Murehtiminen ei auta, vaan asioiden eteen pitää ponnistella. Positiivinen ajattelu kannustaa tekemään kaikkensa ja kokeilemaan uusia juttuja.”

Yrittäjän apuna

Toni Suontakanen on työskennellyt rahoitusalalla vajaan 10 vuoden ajan ja huomannut, että leasingrahoituksen suosio on voimakkaassa kasvussa. Etenkin koneiden ja laitteiden leasingrahoituksen kysyntä on ottanut isoja harppauksia.

”Moni metallipaja ja maanrakennusyritys on herännyt huomaamaan, että he voivat hankkia sorvit, kaivinkoneet ja muut tuotantokoneet helposti ja edullisesti leasingillä. Taustalla vaikuttavat ihmisten lisääntynyt tietoisuus eri rahoitusmuodoista sekä asennemuutokset. Yrittäjät eivät enää halua omistaa koneitaan ja laitteitaan, vaan investoivat rahat esimerkiksi tuotekehitykseen.”

Toni Suontakanen pitää kehitystä hyvänä, etenkin taloudellisesti epävarmoina aikoina.

”Suosittelen lämpimästi, että yrittäjät pitäisivät huolta kassasta ja kassavirrasta. Investointeja ei kannata tehdä kassan kustannuksella, etenkin nyt kun hinnat ovat nousseet ja tulevaisuutta leimaa epävarmuus.”

Toni neuvoo yrittäjiä mielellään myös ihan konkreettisesti. Hän on auttanut yrittäjiä mm. budjettien ja kassavirtalaskelmien tekemisessä, jotta yrittäjät saisivat myönteisen rahoituspäätöksen.

”Yritän tehdä työskentelystä mahdollisimman helppoa ja mukavaa niin asiakkaille kuin omalle tiimillekin. Siksi minulle on tärkeä oppia koko ajan uutta ja kehittää niin omia kuin yrityksenkin toimintatapoja.”

Entä mitä mies tekee silloin, kun työasioista on hetkeksi saatava taukoa?

”Suuntaan Lappiin ja nautin luonnosta ja rauhasta. Tuntureiden päällä on ihmisen paras paikka!”

Toni Suontakanen pähkinänkuoressa

Kuka: Myyntipäällikkö Toni Suontakanen
Motto: Hyvä tästä tulee!
Vapaa-ajalla: Pelaa golfia ja padelia sekä mökkeilee Lapissa puolison ja lapsen kanssa

Tutustu myös muihin artikkeleihimme