Kätsä korjaa koneet ja ongelmat

OLF-tiimin uusi vahvistus, myyntipäällikkö Matti Kauppinen on kätevä mies sekä käsistään että otteistaan. Hän osaa korjata niin moottoreita kuin ongelmiakin ja on velho kääntämään asiat parhain päin.

One Leasing Finlandin tiimi on saanut kovan luokan vahvistuksen myyntipäällikkö Matti Kauppisesta, jolla on takanaan pitkä ja monipuolinen ura myynnissä, markkinoinnissa ja rahoituksessa. Matti, tuttavien kesken Kätsä, on solahtanut saumattomaksi osaksi OLF-tiimiä.

”Tämä on todella nuorekas ja rento työpaikka! Byrokratiaa ja pönötystä ei ole lainkaan, toimitusjohtajakin istuu kolmen metrin päässä. Arvostan paljon tällaista suoraviivaista toimintaa”, Kätsä kuvailee.

Matti Kauppinen on ehtinyt perehtyä myyntityön saloihin jo lähes 30 vuoden ajan. Valtaosan urastaan Kätsä on myynyt vapaa-ajan koneita eli mm. veneitä, moottoripyöriä, moottorikelkkoja ja mönkijöitä.

”Se on ollut arvokas kokemus. Kun myy vapaa-ajan koneita, pitää tehdä kaksin verroin töitä kaupan saadakseen. Koska asiakas ei tarvitse tuotetta, hänet pitää saada haluamaan se. Tämän kokemuksen ansiosta olen oppinut asiakastuntemuksen merkityksen ja sen, miten luodaan hyvä fiilis yhteistyön pohjaksi.”

Yrittäjän arjen tuki

Viimeiset vuodet Kätsä on työskennellyt rahoitusratkaisujen ja erityisesti koneiden ja laitteiden parissa. Hän kertoo tutustuneensa yrittäjien arkeen aivan uudella tavalla.

”Arvostan yrittäjien panosta valtavasti – he ovat yhteiskunnan tukipilareita! Suomalaiset yrittäjät ovat sitkeitä ja joskus turhan kilttejä. Ranskassa olisivat rekat jo tiellä poikittain kuljetuskustannusten nousun vuoksi. Meillä yrittäjät pitävät kiinni sopimuksistaan, vaikka omaksi tappiokseen”, Kätsä pohtii.

Hankintoja pohtiville yrittäjille Kätsällä on antaa muutama vinkki, jotka kumpuavat uran varrella nähdystä.

”Ihan ensiksi kannattaa varmistaa, että olet tekemässä oikean hankinnan. Varmista erityisesti, että tuotto, jota hankinnalla haetaan, on perusteltu. Toiseksi kannattaa harkita, miten hankinnan tekee eli esimerkiksi osamaksulla vai leasingrahoituksella. Ja kolmanneksi kannattaa muistaa, ettei maailma lopu Suomen rajalle. Jos sopiva kone löytyy ulkomailta, me voimme auttaa sen hankkimisessa”, Kätsä tiivistää vinkkilistansa.

Rehellistä vuorovaikutusta

Rahoitusratkaisujen löytäminen yhteistyössä yrittäjän kanssa vaatii ymmärrystä, luottamusta ja myös ripauksen huumoria. Kätsän oma lisämauste sujuvaan asiakastyöhön on rehellisyys.

”En tykkää lupailla asiakkaalle liikoja, jotta ei tule pettymyksiä. Olen rehellinen ja kerron yrittäjälle vaikeatkin asiat. Jos esimerkiksi yrittäjä ei saa luottoa, me käymme yhdessä läpi syyt ja etenkin sen, mitä kannattaisi korjata. Näin yrittäjä voi saada luottopäätöksen tulevaisuudessa.”

Kätsä myöntää pitävänsä siitä, että saa asiat järjestymään. Piirre on miehessä niin voimakas, että ystävät, tuttavat ja asiakkaatkin kutsuvat häntä Matin sijaan Kätsäksi.

”Kai minä olen kätevä. Olen rakentanut kaksi omakotitaloa ja osaan korjata kaikkea, mikä moottorilla liikkuu. Tykkään puuhata kaikenlaista ja kokeilla uusia asioita. Kyllä tämä piirre näkyy myös työpaikalla.”

Matti Kauppinen pähkinänkuoressa

Kuka: Myyntipäällikkö Matti Kauppinen
Motto: Asiat sanotaan niin kuin ne ovat.
Vapaa-ajalla: Veneily matkaveneellä, omakotitalon lukuisat puuhat.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme