Fiksu yrittäjä muuttaa ylimääräiset koneet rahaksi

Monilla yrittäjillä on pihassaan kaivinkoneita, kuorma-autoja, metsäkoneita tai peräkärryjä, joita ei ole tarvittu hetkeen. Tuottamattomana lepäävä kalusto kannattaa muuttaa rahaksi myymällä se. Tiesithän, että voit myydä kalustosi itse, myös rahoituksella?

Kun yrittäjä haluaa muuttaa ylimääräisen kalustonsa rahaksi, hän ottaa yleensä yhteyttä koneliikkeeseen tai myynnin ammattilaisiin, jotta nämä hoitaisivat myynnin hänen puolestaan. Tästä yrittäjä maksaa myyntipalkkion.

Nykyiset ketterät digimyyntialustat mahdollistavat kuitenkin sen, että yrittäjä voi hoitaa myynnin itse – myös silloin, kun ostaja haluaa käyttää leasingrahoitusta.

Miten tämä on oikein mahdollista?

”Me olemme yrittäjän tukena koko prosessin ajan. Yrittäjän tarvitsee vain tehdä myynti-ilmoitus nettiin ja me huolehdimme lopusta. Haemme ostajalle rahoituksen, teemme sopimukset ja huolehdimme koneen mahdollisesta loppuvelasta. Myyjälle ei tule tästä lainkaan kuluja”, myyntipäällikkö Matti Miettinen kuvailee.

Käytettyjen koneiden ja laitteiden myynti rahoituksella on kätevää kaikille osapuolille, eikä siihen ole olemassa rajoituksia.

”Suosittelemme kuitenkin, että myytävän koneen tai laitteen hinta olisi minimissään 10 000 euroa ja sen ikä maksimissaan 15 vuotta. Nämä ovat kuitenkin suosituksia, ja ratkaisevaa on tietysti aina tapauskohtainen harkinta”, Matti Miettinen kuvailee.

Miten myyntitapahtuma sitten etenee? Tässä esimerkki:

  1. Yrittäjä päättää laittaa kaivinkoneensa myyntiin ja ottaa siitä kuvat. Sitten hän tekee myynti-ilmoituksen jollekin netin myyntialustalle.
  2. Yrittäjä ottaa yhteyttä meihin ja aloitamme yhteistyön.
  3. Mahdollinen ostaja ilmaantuu! Yrittäjä antaa tälle OLFin yhteystiedot.
  4. OLF neuvottelee ostajalle sopivan rahoitusratkaisun ja huolehtii tarpeellisista paperitöistä. Näin hoituvat mm. myyntisopimus sekä mahdollinen loppuvelan kuittaaminen esimerkiksi pankille.
  5. Myyjä kirjoittaa laskun OLFille ja luovuttaa koneen uudelle omistajalle. Uusi ja vanha omistaja voivat vielä vaihtaa hyväksi havaitut vinkit koneesta ja sen käytöstä.

Myyntiprosessi on parhaillaan vaivaton ja nopea, kaikille osapuolille. Tässä vielä sen edut:

Myyjälle: Myyjä saa sovitun kauppasumman kokonaisuudessaan (pois lukien mahdollinen velan osuus). Hänen ei tarvitse tehdä muuta kuin koneen myynti-ilmoitus. Paperitöitä ei tarvitse tehdä eikä vaihteisiin soitella.

Ostajalle: Ostaja saa ostaa koneen suoraan sitä aiemmin käyttäneeltä yrittäjältä. Hän saa koneen useimmiten halvemmalta kuin liikkeestä. Hän saa myös tarpeisiinsa räätälöidyn rahoituksen.

Koneiden ja laitteiden myynti rahoituksella suoraan yrittäjältä toiselle on ollut suosittua. Kymmenet asiakkaamme ovat sitä kokeilleet ja todenneet sen tehokkaaksi ja helpoksi tavaksi kassan vahvistamiseen.

Haluatko sinä kokeilla samaa? Ota yhteyttä!

Tutustu myös muihin artikkeleihimme