Kolmevuotias seisoo vahvasti omilla jaloillaan

Kolmevuotias seisoo vahvasti omilla jaloillaan

One Leasing Finland täyttää 12.12.2021 kolme vuotta. Yrityksen alkutaipaleeseen on mahtunut monia unohtumattomia hetkiä.

One Leasing Finland sai alkunsa sen perustajan, Harri Toivosen, ideasta hyödyntää pitkän uran varrella kertynyttä kokemusta ja verkostoja. Lisäksi takaraivossa jyskytti halu luoda jotakin uutta ja erilaista.

”Yritys on minulle enemmän kuin vain työpaikka. Olen luova ihminen ja ajattelen OLFia sinfoniaorkesterina. Minun tehtäväni on säveltää suurta konserttia ja pitää huolta siitä, että jokainen nuotti soi puhtaana”, Toivonen naurahtaa.

Toivonen pitää sekä luovuutta että kunnianhimoa tärkeinä ominaisuuksina ja on asettanut yritykselle tavoitteeksi toimialan ajatusjohtajaksi nousemisen.

”Se tarkoittaa sitä, että olemme asiakkaille ja yhteistyökumppaneille se ensisijainen valinta. Kun he miettivät leasingrahoitusta, he soittavat meille.”

Tavoitteeseen päästään Toivosen mukaan vahvalla ja ainutlaatuisella asiakaspalvelulla. Myös asiakkaan arjen ymmärtäminen erottaa One Leasing Finlandin kilpailijoista.

”Me haluamme auttaa yrittäjiä ja olla aidosti heidän arjessaan läsnä. Tässä uimme vastavirtaan alan yleisestä kehityksestä. Isot firmat automatisoivat asiakaspalveluaan, mutta meillä rahoitusasioita hoitaa aina kovan luokan ammattilainen henkilökohtaisella otteella. Asiakkaitamme yhdistääkin se, että he arvostavat nopeaa ja kattavaa palvelua sekä aitoa läsnäoloa.”

Onnistumisia ja haasteita

Kolmen vuoden taipaleeseen mahtuu lukuisia onnistumisen hetkiä, mutta myös epätietoisuutta ja yleisen taloustilanteen ailahtelevuutta.

”Haastavimmat tilanteet ovat juontaneet juurensa koronapandemiaan ja siihen, että se on heikentänyt asiakasyritystemme uskoa omaan liiketoimintaansa. Olemme tukeneet asiakkaitamme epävarmuuden sietämisessä ja selvinneet kustannustehokkaalla toiminnalla. Kasvua olemme hakeneet maltillisesti mutta määrätietoisesti.”

Vaikeistakin kvartaaleista on selvitty ja päästy nousu-uralle rautaisen OLF-tiimin ansiosta.

”Meillä on erittäin motivoitunut ja tulosorientoitunut tiimi, joka on sitoutunut yritykseen ja sen arvoihin. Johtajana iloitsen erityisesti siitä, että tiimin jäsenet sparraavat toinen toisiaan ja jakavat parasta osaamistaan. Meillä on vahva luottamus toisiimme.”

Taaperoksi kasvanut yritys pyrkii tulevaisuudessa siirtymään isompaan kokoluokkaan.

”Tulemme entisestään vahvistamaan jalansijaamme kotimaan markkinoilla. Tähtäämme sekä liikevaihdon että tuloksen tuplaamiseen. Haluan myös panostaa henkilökunnan jatkuvaan kouluttamiseen, jotta meidän tiimimme on jatkossakin alan osaavin.”

Juhlia rakastavana miehenä Toivosta harmittaa, ettei merkkipäivää voi koronarajoitusten vuoksi juhlistaa läheisten eli asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa.

”Mutta ensi keväänä meidän on tarkoitus nostaa maljoja, sillä tätä totisesti kannattaa juhlia!”

Tutustu myös muihin artikkeleihimme