Tähtäimessä MM-kulta ja parhaat asiakasratkaisut

OLF-tiimin sporttisin partneri Eerikki Hietikko tavoittelee vapaa-ajallaan menestystä yleisurheilun kymmenottelussa. Arkisin hän soveltaa kisakenttien oppeja asiakaspalveluun.

Olipa kyse sitten työstä tai urheilusta, viitisen vuotta One Leasing Finlandilla työskennellyt Eerikki Hietikko ei tyydy keskinkertaiseen. Töissä hän haluaa löytää jokaiselle asiakkaalle heitä parhaiten palvelevan ratkaisun. Myös yleisurheilun kymmenottelussa rima on korkealla – kirjaimellisesti ainakin seiväshypyssä.

”Koskaan ei ole myöhäistä voittaa MM-kultaa! Olen harrastanut lajia kolme vuotta, ja takana ovat muutamat aikuisurheilijoiden arvokisat. MM-kilpailuissa sijoituin yhdeksänneksi 35-vuotiaiden ja EM-kilpailuissa seitsemänneksi 40-vuotiaiden sarjassa. Toive voitosta elää kuitenkin yhä. Kun ikää tulee lisää, niin kilpailijoiden määrä vähenee”, Eerikki naurahtaa.

Yleisurheilu tarjoaa mukavaa vastapainoa työlle ja kannustaa uuden oppimiseen. Vilkkaaksi ja energiseksi tunnustautuva mies on urheilun myötä rauhoittunut.

”Kymmenottelu on niin vaativaa, että siinä on keskityttävä suoritukseen. Se on parantanut keskittymiskykyä myös töissä. Kisakentiltä olen omaksunut myös entistä rennomman asenteen. Huippusuoritusta syntyy harvoin silloin, kun jännittää, puristaa tai hätiköi.”

Monipuolinen ammatillinen tausta

Eerikkin reitti leasingpalveluiden pariin on kulkenut monen kiinnostavan välivaiheen kautta. Koulutukseltaan hän on lähihoitaja ja pian myös urheiluhieroja, mutta työkokemusta on kertynyt monilta eri aloilta.

”Aloitin nuorena rakennusalan töillä. Sen jälkeen työskentelin kuriirina eli tein ajohommia pakettiautolla. Sitten minut houkuteltiin myyntityöhön, ja noin seitsemän vuotta sitten siirryin leasingpalveluiden pariin. Kaikki työt ovat opettaneet ja muokanneet minusta asiakaspalvelun ammattilaisen.”

Nykyisessä työssä OLFin myyntipäällikkönä korostuu ennen kaikkea kuuntelemisen tärkeys.

”Minun tehtäväni on kuunnella asiakasta ja ymmärtää, mitä tämä kipeimmin tarvitsee. Siihen tarpeeseen on sitten löydettävä juuri oikeat ratkaisut. Ikä ja kokemus ovat tuoneet myös lisää varmuutta kertoa asiakkaalle myös sen, jos tämän valitsema ratkaisu ei ole paras mahdollinen.”

Yrittäjien arjen jakava Eerikki on mukana yritysten nousuissa ja laskuissa. Nousukiidossa olevan yrityksen kasvua tuetaan kalusto- ja laitehankinnoilla, jotta kehitys ei seisahtuisi. Vähemmälle huomiolle jää se, että leasingammattilaiset tukevat myös vaikeina aikoina.

”Me autamme myös silloin, kun pohditaan, että mikä avuksi tiukassa tilanteessa. Ongelmista kannattaa puhua aina ja mielellään hyvissä ajoin”, Eerikki rohkaisee.

Tavoitteita kohti

Monipuolinen kehittäminen ja kehittyminen ovat Eerikille sydämen asioita. One Leasing Finlandia hän haluaa auttaa hallittuun kasvuun ja jatkuvaan asiakaspalvelun kehittämiseen yhdessä mahtavien ja osaavien kollegoiden kanssa. Urheilukentillä tavoitteena on pysyä mukana mahdollisimman pitkään.

”MM-kulta olisi tietysti mahtava saavutus, mutta tärkeämpää olisi selviytyä kisapaikalle harmaahapsena. On upeaa katsella jopa 90-vuotiaita, jotka jaksavat urheilla ja innostua haasteista. Jos kykenen hyppäämään seivästä vielä 40 vuoden päästä, niin se on itsessään jo palkinto.”

Kuka: Myyntipäällikkö Eerikki Hietikko
Motto: Työt kannattaa tehdä hyvin, jotta saa nukkua yönsä rauhassa.
Vapaa-ajalla: Yleisurheilu, avantouinti, rentoutuminen rakkaan perheen kanssa

Tutustu myös muihin artikkeleihimme