One Leasing Finlandin sähköauto tekee hyvää

One Leasing Finlandin sähköauto tekee hyvää

Vähävaraisten perheiden hätä on herätellyt monia auttamaan, niin myös meitä One Leasing Finlandissa. Nyt käynnistynyt yhteistyö Apuna ry:n kanssa takaa sen, että perheille suunnattu apu kuljetetaan perille nopeasti ja ympäristöystävällisesti OLFin sähköautolla.

Vähävaraiset perheet joutuvat Suomessakin taistelemaan selviytyäkseen. Perhe voi olla häätöuhan alla maksamattomien vuokrien vuoksi ja lapset saavat syödäkseen vain koulussa.

Apuna ry:n vetäjä Heidi Jaari kuuli liian monta tällaista tarinaa ja päätti tehdä jotakin. Hän perusti vähävaraisille perheille ruoka- ja vaateapua jakavan yhdistyksen vuonna 2015. Toiminta on kasvanut nopeasti.

”Meillä on ollut noin 10 000 avustettavaa tähän saakka. Ruoka-apua on korona-aikana annettu noin 1000 ihmiselle viikossa. Facebook-yhteisössämme on vajaat 14 000 jäsentä. Luvut osoittavat, että apua tarvitaan”, Jaari toteaa.

Apuna ry saa uusia avunpyyntöjä vähävaraisilta perheiltä joka päivä, ympäri vuorokauden. Avunpyyntöihin vastataan jakamalla perheille ruokaa, vaatteita, hygieniatarvikkeita ja avustamalla laskujen maksamisessa.

”Toimimme lahjoitusten varassa. Saamme yrityksiltä ylijäämätuotteita eli ruokaa, vaatteita, huonekaluja, hygieniatarvikkeita ja niin edelleen. Ihan kaikesta on apua vähävaraisille. Jotkut yrittäjät lahjoittavat myös omaa aikaansa. Olemme järjestäneet mm. maksuttomia kampaamoreissuja perheille”, Jaari kuvailee.

Sähköauto kuljettaa lahjoitukset

Vähävaraisten perheiden hätä kosketti myös One Leasing Finlandin tiimiä, joka päätti tukea Apuna ry:n toimintaa omalla osaamisellaan. OLF luovutti maksuttomasti Apuna ry:n käyttöön sähköauton, jota voi myös ladata ja pysäköidä ilmaiseksi OLFin yhteistyökumppanin Aimo Parkin halleissa.

”Halusimme tukea toimintaa ihan konkreettisesti, siksi luovutimme auton. Sähköauton valitsimme siksi, että haluamme kaikessa toiminnassamme edistää vastuullista liikkumista. On hienoa nähdä, että lahjoituksia kuljetetaan perille nopeasti, tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti”, toimitusjohtaja Harri Toivonen toteaa.

Uusi auto on tullut tarpeeseen Apuna ry:lle.

”Olen jatkuvasti tien päällä eli joko noudan lahjoituksia tai vien niitä perheille. Vastikään auto oli kattoon asti täynnä suutarilla käyneitä kenkiä, nyt siellä on uimapukuja ja uimalaseja. Autosta on ollut paljon isompi apu kuin vastaavasta rahasummasta”, Heidi Jaari kertoo.

OLF-tiimi on innolla mukana alkaneessa yhteistyössä ja tähyää jo tulevaisuuteen.
”Tarkoituksena on keskustella kokemuksista Apuna ry:n kanssa kolmen kuukauden kokeilun jälkeen. On tärkeää tietää, tarvitsevatko he tällaista apua jatkossakin vai voimmeko auttaa muilla tavoin. Se on meille kuitenkin selvää, että haluamme yrityksenä ja omalla osaamisellamme tukea apua tarvitsevia myös tulevaisuudessa”, Harri Toivonen pohtii.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme