Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Ota talteen OLFin vinkit kesäsesonkiin valmistautumiseen.

Monella yrityksellä työt painottuvat vahvasti tiettyyn ajankohtaan vuodessa. Toisilla sesonki on vilkkaimmillaan talvisin, jollain toisilla vilkkain aika painottuu kesään. Oli sesonki sitten vilkkaimmillaan tiettynä aikana vuodesta tai täysi ralli päällä ympäri vuoden, tulee ainakin kesäsesonkiin valmistautua hyvin.

Kaluston kunto ja toimivuus olisi erityisen tärkeää tarkistaa. Olisi hyvä varmistaa, onko kalustolle tarve tehdä huoltoja ja olisiko tarvetta esimerkiksi uusia ajoneuvoihin renkaita. Myös kaluston riittävä määrä on tarpeen varmistaa ja se, tulisiko vielä ennen sesonkia tehdä jotain uusia investointeja. Hyvin hoidettu kalusto toimii luotettavasti ja näin vältytään parhaiten harmillisilta yllätyksiltä. Myös täysin käyttämättömänä seisovasta kalustosta olisi hyvä päästä eroon.

Tärkeää on myös ottaa huomioon lomat ja varmistaa, että kesäsesongin aikana asiakkaita ja yhteistyökumppaneita pystytään palvelemaan normaaliin tapaan. Onhan siis sesongille varattu riittävä määrä henkilökuntaa hoitamaan yrityksen päivittäisiä asioita sekä huolehtimaan asiakaspalvelun laadusta?

Markkinointi on tärkeää, eikä sitä tulisi unohtaa kesäsesongin aikana. Huolellinen suunnittelu markkinoinnin osalta on tarpeen. Huolehdithan siis, että markkinoit tarjoamiasi palveluita hyvissä ajoissa ennen sesongin alkua ja myös sesongin aikana.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme