Elinvoimaisen Itä-Suomen rakentaja

Ammattilainen voi kyllä lähteä Savosta, mutta palaa sinne ennemmin tai myöhemmin. Näin totesi OLF-tiimin Miika Riikonen ja suuntasi muuttokuormansa Karttulaan.

Kun myyntipäällikkö Miika Riikonen palasi takaisin kotikonnuilleen Savoon vajaan 20 Etelä-Suomessa vietetyn vuoden jälkeen, hän huokaisi helpotuksesta. Hän oli taas oman heimonsa parissa.

“Palasin perheeni kanssa Savoon, koska tänne minä kuulun. Olen koko urani ajan työskennellyt Itä-Suomen elinvoimaisuuden puolesta, myös etelässä asuessani. Minulle on tärkeää saada alueelle lisää palveluja ja yrityksiä.”

Ensi töikseen paluunsa jälkeen Miika kääri hihat ja aloitti tutustumisen Itä-Suomen elinkeinoelämään. Aiemmin mm. puhelinjärjestelmiä ja tietoliikenneratkaisuja alueelle tuonut ammattilainen on suunnannut katseensa nyt rahoitusmaailmaan.

“Tehtävänäni on tarjota yrittäjille heidän arkeaan sujuvoittavia leasingrahoituksen ratkaisuja. Näin alkuun on tärkeää jakaa tietoa siitä, että melkein mitä vain voi liisata. Moni on yllättynyt kuullessaan, että vaikkapa valaistuksen, lukitusjärjestelmän tai aurinkopaneelit voi hankkia liisaamalla”, Miika kuvailee.

Vinkkejä yritysten arkeen

Rahoitusneuvojen antaminen ja yritysten arjen helpottaminen vievät Miikaa eri puolille Itä-Suomea. Hän pitää tärkeänä henkilökohtaisten kontaktien solmimista ja luottamuksen rakentamista.

“Haluan olla mukana yritysten arjessa ja antaa heille aikaani ja osaamistani. Itäsuomalaiset yrittäjät ovat innokkaita kyselemään asioita, ja minulle on ilo ottaa asioista selvää. Haluan osoittaa olevani heidän luottamuksensa arvoinen.”

Miika pitää työnsä sosiaalisuudesta ja siitä, että saa tavata asiakkaita kasvotusten.

“Täällä ei katsota kieroon, jos ilmestyn oven taakse ilmoittamatta, päinvastoin. Yrittäjät arvostavat sitä, että piipahdan ja juttelen heidän kanssaan kaikesta mahdollisesta, myös muusta kuin työstä. Koska olen kiinnostunut heidän asioistaan ja ajatuksistaan, lunastan paikkani. Täällä on mahdotonta käydä viiden minuutin pikakeskustelua”, Miika naurahtaa.

Tiimityötä tarvitaan

Miika Riikosella on vahva urheilutausta, ja mies on nuoruusvuosinaan pelannut mm. amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaa. Urheilumiehenä hän tietää, että jokaista pelaajaa tarvitaan.

“Joukkueessa jokaisella pelaajalla on oma roolinsa. Sama pätee työelämässä. Pitää tunnistaa omat vahvuutensa ja tehdä töitä koko tiimin eteen. Hyvä on myös ymmärtää, että kukaan ei ole koskaan valmis. Uutta opitaan koko ajan, niin urheilussa kuin elämässä yleensä.”

Omaa rooliaan Miika toteuttaa yritysten ja yrittäjien auttajana. Huippuhetkiä ovat ne, kun hän on kyennyt turvaamaan rahoituksen yrittäjälle, joka on jo ollut luopua toivosta.

“Haluan aidosti yrittäjän parasta. Kun yrittäjällä menee hyvin, niin menee minullakin. Rahoitusratkaisujen tarjoaminen ei ole pikavoittojen hakemista, vaan pitkäjänteistä kehitystyötä. Yritys yritykseltä rakennamme hyvinvointia ja elinvoimaa tänne Itä-Suomeen.”

Miika Riikonen pähkinänkuoressa

Kuka: Itä-Suomen myyntipäällikkö Miika Riikonen
Motto: Aina on aikaa jutella.
Vapaa-ajalla: Peuhaaminen esikoisen kanssa & perheen faaraokoiran ja Instagram-julkkiksen Velmun palvelu.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme