Oletko ostamassa tai myymässä yritystä?

Oletko ostamassa tai myymässä yritystä?

Useimmiten kaupan pohjana oleva yrityksen arvo ja maksettava kauppasumma yksinkertaisuudessaan perustuu käyttökatteeseen ja tulevaisuuden tuotto-odotuksiin, sekä taseessa olevaan velattomaan omaisuuteen.

Yrityskauppaa järjesteltäessä yksi mahdollinen rahoitusmuoto on muuttaa velatonta käyttöomaisuutta leasingvuokraksi. Näin voidaan palauttaa myyjälle yritykseen sitoutunutta pääomaa ja siten järjestellä varsinaista kauppahintaa ostajalle pienemmäksi. Käyttöomaisuuden leasingvuokraus ei vaikuta mitenkään varsinaiseen liiketoimintaan.

Leasingjärjestely parantaa usein yrityksen taloudellisia tunnuslukuja. Leasingillä voidaan myös lisätä mahdollisuuksia yrityskaupan muun rahoituksen järjestämiseen pienentämällä tarvittavan velkarahoituksen määrää. Ostajan kannalta leasing parantaa yrityksen sijoitetun pääoman tuottoa ja siten mahdollistaa isomman voitonjaon tulevina vuosina.

Ole meihin yhteydessä, niin kerromme mielellämme leasingrahoituksen vaikutuksista yrityksen tulokseen ja taseeseen yrityskauppaa suunnitellessasi. Kuulet kokemuksiamme vastaavien tilanteiden ratkaisuista ja saat asiantuntemuksemme käyttöön oman yrityskauppasi suunnitteluun.

Todellinen arvo syntyy syvällisestä luottamuksesta.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme