One Leasing Finland - Yhteiskäyttöauto

Uusi aluevaltaus: sähköautojen yhteiskäyttö

Suurimpien kaupunkien liikenteeseen on tulossa uudistus, joka mahdollistaa täyssähköautojen yhteiskäytön. One Leasing Finlandin ja Aimo Parkin luoma palvelu sisältää sähköauton lisäksi pysäköinnin ja huoltopaketin. Palvelu on Suomessa uusi ja korostaa helppouden ja vastuullisuuden trendejä.

Liikkumisen palveluihin erikoistunut Aimo Park (ent. Q-Park) sekä One Leasing Finland tuovat Suomen markkinoille yhteiskäyttöön tarkoitetut täyssähköautot. Valikoimaan kuuluvat täyssähköautot ovat Nissan Leaf ja Tesla 3 sekä Nissanin sähköpakettiauto e-NV200.

”Palvelusta tekee uudenlaisen se, että siihen kuuluu myös ilmainen pysäköinti Aimo Parkin kaikkiaan 45 000 ruudussa. Niitä on suurimmissa keskuksissa ympäri Suomen. Myös vakuutukset, huollot ja tiepalvelu sisältyvät kokonaisuuteen”, Aimo Parkin myynti- ja markkinointipäällikkö Marek Darkowski kertoo.

Yhteiskäyttöautoja voivat vuokrata yritykset henkilöstölleen. Myös esimerkiksi kauppakeskukset, taloyhtiöt ja oppilaitokset voivat tarjota yhteiskäyttöautoja asiakkaiden, asukkaiden ja opiskelijoiden käyttöön.

”Yhteiskäyttöauto sopii erityisesti yrityksille. Henkilöstö voi päivisin käyttää autoja liikkuessaan palavereihin ja työkohteisiin. Iltaisin ja viikonloppuisin työntekijät voivat vuokrata sähköautoja omiin menoihinsa. Näin työnantaja voi ohjata auton tehokasta käyttöastetta, varmistaa autoon sijoitetun pääoman tuoton sekä huomioida niin kustannustehokkuutta kuin vastuullisuuttakin”, One Leasing Finlandin toimitusjohtaja Harri Toivonen pohtii.

Vaivattomuutta ja vastuullisuutta

Markkinoille tulevat täyssähköautot vastaavat tiedostavien yritysten ja toimijoiden vaatimuksiin.

”Asiakkaat korostavat kahta keskeistä trendiä – helppoutta ja vastuullisuutta. He haluavat, että tuote tai palvelu on helppo käyttää ja että se on vaivattomasti saatavilla. Sen rinnalle on noussut vaatimus siitä, että palvelu rakentaa osaltaan ilmastovastuullista tulevaisuutta”, Marek Darkowski kuvailee.

Uusi palvelu pyrkii vastaamaan näihin odotuksiin. Yhteiskäyttöautoja operoidaan omalla puhelimella Taskuparkki-sovelluksen kautta eikä avaimia tarvita. Vastuullisuus toteutuu usealla tavalla.

”Täyssähköautojen hiilidioksidipäästöt ovat huomattavasti alhaisemmat kuin polttomoottoriautojen. Lisäksi pyrimme edistämään jakamistaloutta ja mahdollistamaan sen, että arki on sujuvaa ilman omaa autoa. Vastuullisuutta on sekin, että yhteiskäyttöautoja tarjoavat yritykset pitävät huolta työntekijöistään ja myös heidän vapaa-ajan liikkumisestaan”, Harri Toivonen kertoo.

Rohkaisevia kokemuksia

Yhteiskäyttöautojen lanseerauksesta on saatu rohkaisevaa palautetta muilta markkinoilta, viimeisimmäksi Tukholman alueelta.

”Olemme nähneet, että suurimmissa kaupungeissa tällaiselle palvelulle on kysyntää. Haasteita tulee silti varmasti olemaan, ennen kuin palvelu lyö läpi. Olemme kuitenkin idealisteja ja haluamme kehittää liikkumisen palveluja monipuolisemmiksi ja vastuullisemmiksi”, Marek Darkowski painottaa.

Myös Harri Toivonen on samoilla linjoilla. ”Aika on nyt kypsä tällaiselle palvelulle ja innovatiiviselle ajattelulle. Ilmastokysymykset ovat niin paljon esillä, että jokainen miettii, mitä voi osaltaan tehdä. Pidän nuoria aikuisia rohkaisevana esimerkkinä – he ovat ottaneet jakamistalouden ja esimerkiksi vuokrattavat sähköpotkulaudat omikseen. Uskon, että he viitoittavat tietä myös yhteiskäyttöautoille.”

Tutustu myös muihin artikkeleihimme