Uusi palvelu tekee työsuhdepyörän hankinnasta helppoa
Valtio tukee työmatkapyöräilyä vuoden 2021 alusta alkaen 1200 euron veroedulla. Työntekijä voi siis saada käyttöönsä verovapaan työsuhdepyörän, jonka kulut työnantaja voi vähentää verotuksessa. Uuden palvelun myötä työsuhdepyörän hankkiminen on nyt helpompaa kuin koskaan.
Työmatkapyöräilyn odotetaan kasvattavan suosiotaan työsuhdepyörille myönnetyn 1200 euron verovapauden ansiosta. Odotuksia vain vahvistaa se, että pyöräilyn suosio harrastuksena on ollut vahvassa nousussa viime vuosien aikana.
”Uskomme, että työsuhdepyörien kysyntä kasvaa tuntuvasti tämän vuoden aikana. Niin yritykset kuin työntekijätkin haluavat nyt tehdä ympäristövastuullisia ja terveyttä edistäviä valintoja”, One Leasing Finlandin toimitusjohtaja Harri Toivonen pohtii.
One Leasing Finland vastaa trendiin tarjoamalla kattavan palvelupaketin, joka tekee työmatkapyöräilyn aloittamisesta helppoa sekä työnantajalle että työntekijälle. Työantajan tarvitsee vain tehdä päätös edun tarjoamisesta henkilöstölleen. Käytännön kuviot pyörän valinnasta sen käyttöönottoon hoituvat työntekijän ja leasingyrityksen yhteistyönä.
”Olemme rakentaneet työsuhdepyörästä palvelun, joka kattaa pyörän ohella kypärän, valot, huollot, talvisäilytyksen tai vaihtoehtoisesti talvirenkaat. Voimme myös tarjota lataavat pyörätelineet, jos työpaikalla on useita sähköpyöräilijöitä”, Toivonen kertoo.
Työsuhdepyörän uusi veroetu mahdollistaa myös laadukkaan sähköpyörän hankinnan. Jos sopimus tehdään esimerkiksi 36 tai 48 kuukaudelle, pysytään yhä 100 € verovapaassa kuukausihinnassa. Työntekijä voi myös lunastaa pyörän sopimusjakson jälkeen itselleen.
Miksi työsuhdepyörä?
Työmatkapyöräilyllä on runsaasti monipuolisia terveyshyötyjä. British Medical Journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan työmatkansa pyöräilevät sairastuvat 40–50 % epätodennäköisemmin sydän- ja verisuonisairauksiin tai syöpään verrattuna autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla työmatkansa taittaviin. Useissa tutkimuksissa on myös todettu, että työmatkapyöräily vähentää selvästi sairauspoissaoloja.
One Leasing Finlandin sopimuskumppanin Nummen Pyörän toimitusjohtaja Jari Petäjä kertoo kuulevansa pyöräilyn hyvistä vaikutuksista päivittäin asiakkailtaan.
”Työmatkapyöräilijät ovat tyytyväistä sakkia. He kertovat hyötyvänsä pyöräilystä niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Työmatkapyöräily pitää kokonaisvaltaisesti huolta työkyvystä”, Petäjä kuvailee.
Työantajalle kaikki työsuhdepyörän kulut ovat verovähennyskelpoisia. Työsuhdepyörä on myös omiaan sitouttamaan työntekijöitä ja tekemään työantajasta entistä houkuttelevamman rekrytointimarkkinoilla.
Edullisuuden, sitouttavuuden ja terveyshyötyjen ohella työmatkapyöräilyyn liittyy myös merkittävä ympäristöetu.
”Työmatkapyöräily on sekä työantajalle että työntekijälle keino osoittaa oma ympäristövastuullisuutensa pienenä arjen tekona. Pyöräily autoilun sijaan vähentää hiilidioksidipäästöjä ja auttaa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Työmatkapyöräily tekee monella tapaa hyvää niin yksilölle, ympäristölle kuin yhteiskunnallekin”, Harri Toivonen summaa.