Taksivalo Oy, autoilija Ari Vuola

Pääkaupunkiseudulla toimiva Taksivalo Oy on täyden palvelun taksiyritys. Se hoitaa 50 autollaan mm. lentokenttä-, koululais- ja vammaispalvelukuljetuksia. Erityisen kysyttyjä ovat avustetut kuljetukset.

”Moni ikäihminen tarvitsee avustettua kuljetusta päästääkseen hoitamaan asioitaan. Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman huolettoman asiointikäynnin, ja avustamme tarvittaessa ovien avaamisessa ja tavaroiden kantamisessa”, kuvailee autoilija ja toimitusjohtaja Ari Vuola.

Taksivalon avustettuja kuljetuksia hoidetaan jatkossa entistä ympäristöystävällisemmin, siitä pitää huolen vastikään hankittu sähköinen invataksi.

”Minulle kuljetusalan yrittäjänä on tärkeää pyrkiä vähentämään liikenteen päästöjä. Muutos entiseen on iso, sillä sähköisen invataksin päästöt ovat olemattomat verrattuna dieselillä kulkevaan. Myös esteetöntä kuljetusta tarvitsevat asiakkaat ovat iloinneet entistä ekologisemmasta kyydistä”, Ari Vuola kertoo.

Sähköinen invataksi hankittiin yhteistyössä One Leasing Finlandin kanssa.

”Olemme aiemminkin tehneet hankintoja yhdessä ja tiedän, että OLF korostaa itsekin vihreitä arvoja. Aiemmat hyvät kokemukset siivittivät hankintaa, ja jälleen kerran saimme erinomaista palvelua. Yrittäjänä minuun on aina tehnyt vaikutuksen etenkin Eerikin palveluasenne. Saan hänet hetkessä kiinni, kun on asiaa.”

Sähköautoilusta hyötyvät kaikki

Yhteiskunnallisiin suhdanteisiin reagoiva taksibisnes on Ari Vuolan mukaan kasvussa pitkän koronahiljaisuuden jälkeen.

”Korona leikkasi meidän liikevaihdostamme pahimmillaan 80 % ja opetti sen, ettei kaikkia munia saa pitää samassa korissa. Se oli tarpeellinen läksy. Olemmekin monipuolistaneet palveluvalikoimaa ja etsineet uusia yhteistyökumppaneita. Nyt kuljetusten kysyntä on palannut koronaa edeltäneelle tasolle.”

Ari Vuolan tuntosarvet ovat herkistyneet paitsi palvelujen monipuolistamisen myös ekologisuuden merkitykselle yritysmaailmassa. Hän haluaa olla vähäpäästöisyyden edelläkävijä sekä ympäristö- että bisnessyistä.

”Jo nyt lentokenttäkuljetuksissa etusijalle asetetaan vähäpäästöiset autot. Myös Helsingin keskustassa on paineita alkaa rajoittaa polttomoottoriautoilla liikkumista. Uskon, että polttomoottorit häviävät lähivuosina taksiliikenteestä.”

Oman yrityksensä osalta Vuola on päättänyt, että kalustoa uusittaessa katse kääntyy aina ensin sähköautoihin.

”Polttomoottorisia henkilöautoja en enää hanki. Myös invatakseissa aion suosia sähköisiä. Meille sähköiseen kalustoon siirtyminen ei ole ongelma, sillä meillä on kaksi omaa suurtehoasemaa taksien lataamiseen.”

Ari Vuola rohkaisee myös muita autoilijoita vauhdittamaan omaa vihreää siirtymäänsä, auto kerrallaan.

”Siinä voi vain voittaa. Energiakustannukset vähenevät merkittävästi, asiakkaat arvostavat ja luontokin kiittää. Kannattaa kokeilla!”