Someron Kaupunki

Someron kaupunki, vastaava työpajaohjaaja Riina Lehtinen

Someron kaupungin työllisyyspalveluihin hankittiin kaksi tuliterää Toyota Proace -pakettiautoa erilaisiin kuljetustehtäviin.

Hankinnasta vastannut Riina Lehtinen kertoo, että autoille on monenlaisia käyttötarkoituksia.

”Hoidamme autoilla kaupungin sisäisiä kuljetuksia eli esimerkiksi vanhusten ateriajakoa sekä apuväline-, lääkelaatikko-, laboratorio- ja pyykkikuljetuksia. Lisäksi kodinhoitajat käyttävät autoja iltaisin ja viikonloppuisin.”

Someron kaupunki palkkasi uusille autoille kaksi kuljettajaa kaksivuotisen pilottihankkeen ajaksi. Tarkoitus on kehittää kaupungin kuljetuspalveluja uudelle tasolle.

”Kuljettajat ovat olleet oikein tyytyväisiä uusiin autoihin”, Lehtinen toteaa.

Kuljetuspalvelun pakettiautot hankittiin kilpailutuksen päätteeksi Rinta-Joupilta Porista. One Leasing Finland valikoitui mukaan leasingrahoituksen mahdollistajaksi.

”Kaupunki on aiemmin hankkinut kaluston ostamalla autot itselleen, mutta nyt haluttiin muuta. Tulin siihen tulokseen, että leasing on huolettomampi ja jopa edullisempi vaihtoehto. Lisäksi se takaa sen, että kalusto vaihtuu kolmen vuoden välein ja pysyy näin uutena koko ajan”, Lehtinen perustelee.

Riina Lehtinen kertoo olleensa autojen myötä mukana ensimmäisessä hankintaprosessissaan, jota säätelivät kunnan tarkat hankintaohjeet. Kaikki sujui kuitenkin sutjakkaasti.

”Jäi ihan älyttömän hyvä fiilis. Tomi selitti minulle niin hyvin kaikki yksityiskohdat, ettei edes neuvoja tarvinnut kysyä.”

Kokemus myös avarsi Lehtisen käsitystä leasingin mahdollisuuksista.

”Aiemmin en tiennyt, mitä kaikkea leasingillä voi hankkia. Tomin ansiosta tiedän nyt, että esimerkiksi meidän puutyöpajamme laitteet sirkkeleitä myöten voi halutessaan liisata. Siinä on ajattelemisen aihetta.”