Eduskuntatalon piha- ja viheralue tallentuvat vuosittain lukuisiin kuviin ja videoihin, niin suosittu kohde se on turistien keskuudessa. Eduskuntatalon ulkoalueiden loistosta huolta pitävä RTH Oy on syystäkin ylpeä sekä asiakkaastaan että työstään.  Kiinteistöjen ja ulkoalueiden kunnossapidon moniosaaja työllistää kuutisenkymmentä kovan luokan ammattilaista ja kasvattaa toimintaansa vuosi vuodelta.

”Tinkimätön työ on tuonut tehokkuutta. Samalla linjalla aiomme myös jatkaa. Olemme panostaneet uuteen toiminnanohjausjärjestelmään ja hyödynnämme myös tekoälyä enenevässä määrin. Tähtäimessä on laadun varmistaminen ja hallittu kasvu”, toimitusjohtaja Marko Häkkinen kuvailee.

RTH Oy:n tyypillisin asiakas on julkisen sektorin toimija eli kunta, kaupunki, virasto, valtion rahoittama laitos tai julkinen alue. Tällaiset asiakkuudet edellyttävät julkisia kilpailutuksia, ja niissä pärjätäkseen yritys on tehnyt strategisia valintoja.

”Hiilijalanjäljen pienentäminen on julkishallinnolle keskeinen tavoite. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että palveluntuottajat käyttävät vähäpäästöisiä tai jopa täyssähköisiä tuotantoajoneuvoja. Tämä on myös meille tärkeä tavoite ja siksi olemme halunneet uusia kalustoamme”, Häkkinen kertoo.

Kolmen kopla takaa hankintojen onnistumisen

RTH Oy on tehnyt yhteistyötä One Leasing Finlandin kanssa jo vuosien ajan ja hankkinut yli 40 leasingautoa OLFin kautta. Yhteistyökuviossa on mukana myös kolmas toimija, autojen todellinen asiantuntijayritys OneVision Automotive Oy.

”Meillä on toimiva työnjako. Ensin me kartoitamme omat kalustotarpeemme, sitten otan yhteyttä OLF-tiimin Eerikkiin. Hän tuo pöytään Teemu Horkaman OneVision Automotivesta. Yhdessä Eerikki ja Teemu kartoittavat meidän tarpeisiimme sopivat ajoneuvot, ja Eerikki hankkii niille rahoituksen. Me teemme sitten ehdotusten perusteella lopulliset hankintapäätökset”, Marko Häkkinen kuvailee.

Kolmikon yhteistyö on jatkunut samanlaisena jo vuosia ja hioutunut saumattomaksi.

”Pystyn luottamaan siihen, että hommat hoituvat, koska ne ovat hoituneet aina ennenkin. Luottamus on todella tärkeä osa yhteistyötä ja rakentuu puolin ja toisin ajan kanssa.”

RTH Oy suosii hankinnoissaan leasingrahoitusta sen helppouden ja taloudellisuuden vuoksi. Yritys omistaa kalustostaan vain muutaman ajoneuvon, koska leasingrahoituksesta on niin paljon hyötyä. Viimeisin hankinta, kolme täyssähköistä BYD-merkkistä pakettiautoa hankittiin nekin leasingrahoituksella.

”Leasinghankintojen tekeminen on meille vaivatonta ja varmaa. Saamme aina uusia, tarkoituksenmukaisesti varusteltuja autoja, joiden huollosta ei tule yllättäviä kustannuksia. Yritysilmeen kannalta on myös tärkeää ajaa laadukkailla ja yhtenäisesti teipatuilla autoilla.”

Marko Häkkinen uskoo yrityksen tekevän kalustohankintansa jatkossakin leasingrahoituksella ja tuttujen yhteistyökumppaneiden avulla.

”Tällä kuviolla jatketaan. Yhteistyö on ollut sujuvaa ja helpottaa keskittymistä omiin töihin. Meillä ei ole erillistä hankintaosastoa, joten jos en saisi apua hankintojen tekemiseen, joutuisin hoitamaan kaiken itse. Luovutan ilomielin hankintatyöt rautaisille osaajille!”