Oulun Sähkö-Optima, yrittäjä Jarmo Merkkiniemi

Oulun Sähkö-Optima tarjoaa monipuolisia sähköalan palveluja sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Se on erikoistunut aurinkopaneelien ja ilmalämpöpumppujen asennuksiin sekä sähköautojen latausinfran rakentamiseen.

”Olemme tehneet aurinkopaneelien asennuksia jo vuosien ajan ja laajentaneet palveluvalikoimaa kysynnän kasvaessa. On hienoa omalta osaltaan edistää energiatehokkaiden ja ympäristöystävällisten ratkaisujen saatavuutta”, yrittäjä Jarmo Merkkiniemi pohtii.

Energiatehokkaiden ratkaisujen kysyntä on kasvattanut yrityksen liikevaihtoa nopeasti.

”Kasvoimme viime vuoden aikana 80 prosentin vauhtia eli liikevaihto pomppasi miljoonasta eurosta 1,8 miljoonaan euroon. Kasvun taustalla on pääosin kuluttajien kiinnostus aurinkopaneeleihin ja ilmalämpöpumppuihin.”

Nopea kasvutahti voi aiheuttaa myös ongelmia, mutta Sähkö-Optima on pysynyt hyvin kasvussa mukana. Kasvavaan kysyntään on reagoitu mm. kalustohankinnoilla. Yritys hankki One Leasing Finlandin kautta vastikään neljä vähän käytettyä Ford Transit -pakettiautoa.

”Hankintaprosessi oli paitsi nopea myös helppo. OLF-tiimin Toni etsi meille hyviä käytettyjä vaihtoehtoja, joista valitsin parhaat. Autot olivat käytössämme noin viikossa.”

Jarmo Merkkiniemi kertoo olevansa tyytyväinen tehtyihin hankintoihin.

”Vähän käytetyt autot sopivat meidän käyttöömme hyvin. Yrittäjänä minulle on tärkeää, että ne ovat uusia autoja huokeampi vaihtoehto ja paljon uusia autoja nopeammin saatavilla”, Jarmo Merkkiniemi kuvailee.

Laskelmat puoltavat leasingrahoitusta

Merkkiniemi on tottunut tekemään yrityksen hankinnat leasingrahoituksella. Tiedostavana hankintojen tekijänä hän on arvioinut leasingin parhaaksi vaihtoehdoksi.

”Olen tehnyt tarkkoja laskelmia ja todennut, että autojen omistamisessa ei ole mitään järkeä. Muut yrittäjät joskus piikittelevät aiheesta, mutta minä liisaan jopa oman henkilöautonkin sekä yrityksessä käytettävät työvaatteet. Leasing on edullisin, järkevin ja huolettomin tapa tehdä hankintoja.”

Sähkö-Optimassa tähytään tulevaisuuteen toiveikkaina.

”Meillä on tähtäimessä hallittu kasvu nimenomaan aurinkosähkön palvelujen tarjoamisen avulla. Uskomme, että nyt nähty kiinnostus aurinkosähköön jatkuu ja voimistuu.”

Kasvun vaatimat hankinnat Merkkiniemi aikoo tehdä hyväksi havaitulla tavalla eli leasingrahoituksella.

”En ole koskaan rahoittanut yrityksen kasvua velkarahalla, enkä aio aloittaa sitä nyt. Teemme jatkossakin hankintoja leasingilla, koska se tuo joustonvaraa. Meidän ei myöskään tarvitse sitoa pääomaa hankintoihin tai kärsiä investointien vaikutuksesta taseeseen. Leasing on paras vaihtoehto myös kirjanpidollisesti.”