Maker3d Oy

Maker3D, myynti- ja markkinointipäällikkö Suvi Härkönen

Maker3D on suomalainen 3D-tulostuspalveluiden ja -laitteiden tarjoaja. Se myy 3D-tulostimia mm. kirjastoille, hammaslääkäreille, sairaanhoitopiireille ja yrityksille. Lisäksi se suunnittelee ja valmistaa tuotteita 3D-tulostamalla.

”Teemme kaikkea mahdollista 3D-tulostuksen saralla. Strategianamme on ollut alusta asti vastata asiakastarpeeseen. Referensseistä löytyy kasa projekteja, jotka ovat olleet muiden mukaan mahdottomia toteuttaa. Nyt olemme mukana projektissa, jossa kehitämme biohajoavia tulostusmateriaaleja. Haluamme olla kestävän kehityksen suunnannäyttäjä”, Suvi Härkönen kertoo.

Maker3D:n toimittamat tulostimet ovat premium-tasoa, ja niiden hinnat vaihtelevat noin 2500–15 000 euron välillä. Ei siis ihme, että moni asiakas hankkii tulostimensa leasingrahoituksella.

”Olemme saaneet uutta virtaa bisnekseen OLFin ansiosta. Ilkka ja Toni rohkaisivat meitä paketoimaan leasingpalvelumme aivan uudella tavalla. OLFista on ollut korvaamaton apu paitsi strategisessa sparraamisessa, myös asiakkaidemme rahoituksen turvaamisessa. Lisäksi me itse olemme liisanneet OLFin kautta omat laitteemme”, Härkönen selventää.

Yhteistyö OLFin tiimin kanssa on Härkösen mukaan sujunut kuin unelma.

”Yhteistyö on ollut käsittämättömän helppoa. Ilkka ja Toni ovat olleet kärsivällisiä ja ideoineet uusia juttuja asiakkaan parasta ajatellen. Myös nopeus, jolla he viesteihini vastaavat, on ollut hämmästyttävää.”

Suvi Härkönen uskoo uuden palvelumallin lisäävän merkittävästi leasingin suosiota Maker3D:n asiakkaiden keskuudessa. Yrityksen luottamus tulevaisuuteen ja kasvuun on kova.

”Olemme koronasta huolimatta kyenneet kasvattamaan liikevaihtoa 20 %, ja tavoitteemme on pysyä tässä kasvuvauhdissa. OLF tulee olemaan jatkossakin meille tärkeä kumppani.”

OLFin tiimi saa siis tulevaisuudessakin tukea projekteja, jotka voivat joskus olla eksoottisia.

”Jännittävimpiä juttuja on ollut taitelijan alastoman ylävartalon skannaaminen. Siitä tehtiin verkkotulostuksen avulla valaisin. Ja Suurmestari-ohjelmassa nähty, Jaakko Saariluoman päätä kuvaava patsas on meillä tulostettu ja skannattu”, Härkönen naurahtaa.