IV-Maailma

IV-Maailma Oy, toimitusjohtaja Mika Honkanen

Ilmanvaihtojärjestelmien asennuksia ja huoltoja tekevän IV-Maailma Oy:n ammattilaiset ovat viime aikoina paiskineet pitkiä päiviä. Korkealle kivunneet energian hinnat ovat saaneet niin yritykset, julkiset toimijat kuin kotitaloudetkin tarkastelemaan rakennustensa ilmanvaihtojärjestelmien ja energia kulutuksen tilaa.

”Energiatehokkuus on nyt tärkeä asia. Moni haluaa saneerata vanhoja laitteita energiatehokkaammiksi, vaihtaa puhaltimia sekä asentaa lämmöntalteenottojärjestelmiä”, toimitusjohtaja Mika Honkanen kertoo.

Kiirettä on lisännyt myös yrityksen palveluvalikoiman laajentuminen sähkötöihin sekä ilmalämpöpumppujen asennuksiin. Etenkin aurinkopaneelien asennuksilla on nyt kova kysyntä.

Ei siis ihme, että yritys etenee vakaalla kasvu-uralla.

”Teemme liikevaihdossa uuden ennätyksen, ja se tuntuu hienolta. Mutta kasvun tiellä on myös haasteita. Komponenttipula viivästyttää asennuksia, samoin kuin pula osaavista ammattilaisista. Periksi ei kuitenkaan anneta”, Honkanen pohtii.

Leasingrahoitus vakuutti

IV-Maailma pyrkii turvaamaan kasvuaan toimintatapojaan uudistamalla. Se on aiemmin ostanut kaikki työvälineensä itse, mutta päätti nyt kokeilla työautojen liisaamista. One Leasing Finlandin kautta myytiin ensin vanhat autot pois ja liisattiin tilalle tuliterät Ford Transit Custom -pakettiautot.

”Saimme autovelat taseesta pois. Sillä on iso merkitys. Yllätyimme myös siitä, miten edulliseksi leasingratkaisu tuli”, Honkanen totesi.

Toinen myönteinen yllätys oli leasingautojen huolettomuus.

”Nyt ei enää tarvitse stressata huolloista tai renkaista. Kaikki olennainen on paketissa mukana. OLF-tiimille ja erityisesti Eerikille kuuluu iso kiitos nopeasti ja sujuvasti hoidetusta hankinnasta!”

Mika Honkasen mukaan leasingkokemus on toistaiseksi ollut vakuuttava ja antanut pohtimisen aihetta myös tuleviin hankintapäätöksiin.

”Jos hinnat pysyvät kilpailukykyisinä, emme enää osta työautoja itse. Leasingrahoitus vaikuttaa edulliselta, huolettomalta ja joustavalta tavalta tehdä tärkeitä hankintoja.”