Frisch Haus Finland Oy

Äyriäistukku Frisch Haus Finland Oy, yrittäjä Tom Liemola

Äyriäistukku Frisch Haus Finland Oy on helsinkiläinen perheyritys, joka on toimittanut merenherkkuja suomalaiseen ruokapöytään jo vuodesta 1995.

Yrityksen kuljetuskalusto on kovassa käytössä, ja kylmäkuljetuksiin käytetyt pakettiautot piti uusia. Yrittäjä Tom Liemola päätyi huolellisen harkinnan jälkeen kahteen Ford Transitiin.

”Meille eivät sovi mitkä tahansa pakettiautot, vaan ne pitää kustomoida. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että niiden sisälle rakennetaan elintarvikekuljetuksiin soveltuvat kylmälaitteet”, Liemola kertoo.

Verhoomo Sorsa rakensi sisätilat valmiiksi äyriäisten kuljettamiseen, ja nyt autot risteilevät ahkerasti pääkaupunkiseudulla. Lisäksi merenherkkuja kuljetetaan säännöllisesti myös Turkuun.

”Meillä on kyydissä sekä tuoretavaraa että pakasteita. Tuoreena on erilaisia majoneesipohjaisia sekoituksia sekä esimerkiksi liemessä olevaa katkarapua. Pakasteena löytyy mustekalaa, simpukkaa, hummereita ja katkarapua. Asiakkaamme ovat pääasiassa päivittäistavaraliikkeitä”, Liemola kertoo.

Uudet kuljetusautot merkitsevät yrityksen historiassa tärkeää muutosta.

”Olemme 25 vuoden ajan itse omistaneet automme, mutta nyt halusimme kokeilla leasingrahoitusta. Julkisuudessa keskustellaan paljon polttomoottoriautojen tulevaisuudesta ja veronkorotuksista. Näkymä tulevaisuuteen on niin epävarma, että emme halunneet ottaa riskiä kymmeniä tuhansia euroja maksavien kuljetusautojen arvon alenemisesta. Leasingrahoitus tuntui turvalliselta tavalta tehdä hankinta.”

Päätös kallistui leasingin eduksi myös kirjanpidollisista syistä.

”Leasing ei rasita tasetta, se oli myös plussaa meille.”

Kun iso päätös oli tehty, hankintaprosessi sujui vaivattomasti osaavissa käsissä.

”Harrin pitkä historia ja laaja kokemus autoalalta helpottivat prosessia. Lisäksi Eerikki auttoi sopimusten teossa. Meidän yrityksellemme oli tärkeää, että saimme tueksi hankintaosaajia, joihin voimme luottaa”, Liemola tiivistää