Espoon Hinauspalvelu pelastaa pulaan joutuneita autoilijoita tarjoamalla pienkorjauksia tapahtumapaikalla sekä hinauksia. Yritys työllistää tällä hetkellä neljä pitkän linjan ammattilaista, jotka saapuvat apuun tarvittaessa vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

”Tämä työ vaatii kokemuksen tuomaa osaamista ja halua oppia uutta. Automallit kehittyvät koko ajan, ja niiden niksit on tiedettävä. Meidän kuljettajamme ovat taitavia ja vastuuntuntoisia ja toteuttavat ammattitaitoisesti jokaisen tehtävän”, toimitusjohtaja Aleksi Tarnanen kertoo.

Erityisen kiireisiä hinauspalvelussa ovat talvikuukaudet, sillä lumi ja pakkaset saavat puhelimet soimaan.

”Runsaslumisuus ja kovat pakkaset tuovat paljon töitä. Autoista tyhjentyvät akut, ja silloin tarvitaan apuvirtaa tai hinausta. Liukkaus puolestaan aiheuttaa kolareita ja tieltä suistumisia. Erityisen vaikeita tilanteita nähdään silloin, kun keliolosuhteet vaihtelevat nopeasti.”

Aleksi Tarnanen on uransa varrella nähnyt koko joukon uskomattomia tapauksia ja yllättäviäkin hinauskohteita.

”Yksi erikoisimmista keikoista oli se, kun nostimme lentokonetta merestä. Sellaiset ovat kuitenkin poikkeuksia, ja yleisin keikka on tielle tai parkkipaikalle simahtaneen auton hinaaminen. Myös rengasrikot ja apuvirran tarve ovat yleistyneet selvästi.”

Olipa työtehtävä millainen hyvänsä, Espoon Hinauspalvelulla on muutama periaate, joista se ei tingi.

”Tärkeintä meille on se, että olemme tarkkoja ja huolellisia. Ajoneuvon pitää siirtyä aina ilman lisävaurioita paikasta toiseen, olipa se uusi Ferrari tai vanha Lada. Meidän silmissämme se on asiakkaan tärkein ajoneuvo. Toinen keskeinen asia on se, että kohtaamme ammattimaisesti paitsi auton, myös ihmiset. Pulaan jääneet autoilijat voivat olla hätääntyneitä ja huolissaan. Silloin meidän tehtävämme on rauhoitella ja löytää kuhunkin tilanteeseen paras ratkaisu.”

Leasing mahdollistaa hankinnat ulkomailta

Hinauspalvelun pyörittäminen vaatii yrittäjältä oman kaluston jatkuvaa huoltoa ja uusien hinausautojen hankintaa. Aleksi Tarnanen kertoo pitävänsä tarkasti silmällä etenkin käytettyjen autojen tarjontaa.

”Olen hankkinut suurimman osan autoistani käytettyinä sekä Suomesta että eri puolilta Eurooppaa. Viimeisin hankinta tilattiin uutena Espanjasta leasingrahoituksella. Päädyin ratkaisuun siksi, että ulkomaiset myyjät eivät tarjoa osamaksumahdollisuutta. Leasingrahoituksen ansiosta auton osti rahoitusyhtiö, jolle maksan kuukausittain leasingvuokraa.”

Hinausautoja niin käteisellä, osamaksulla kuin leasingrahoituksellakin hankkinut Tarnanen näkee leasinghankinnassa monia hyviä puolia.

”Leasingauton hankinta ei rasita tasetta eikä estä pankkilainan hakemista muihin hankintoihin. Autonkin voi leasingkauden jälkeen lunastaa itselleen, ja se on minulle tärkeää.”

Espanjasta hankittu hinausauto pääsee nyt tositoimiin Suomen vaihteleviin säihin ja olosuhteisiin.

”Hankintaprosessi sujui hienosti Matin avustuksella. Vähän aikataulut elivät, niin kuin aina espanjalaisten kanssa. Oli hienoa saada rinnalle osaava kumppani ulkomaanhankintoihin”, Aleksi Tarnanen iloitsee.