Säkyläläisten yrittäjien Karita Erkkilän ja Juha Kylä-Ketolan päiviin mahtuu touhua. Heidän yrityksensä EKK-Tuotanto Oy kasvattaa teurasbroilereita HKScan Finland Oy:n sopimustuottajana. Lisäksi pariskunta viljelee viljaa yrityksen omiin tarpeisiin ja myyntiin sekä kasvattaa hernettä sopimusviljelijänä. Ja aivan kuin hommaa ei olisi tarpeeksi, kumpikin käy myös päivätöissä tilan ulkopuolella.

”Me pidämme puuhastelusta ja olemme yrittäjähenkisiä. Kun tilalla on broilerierä kasvamassa, niin aamut alkavat ja päivät päättyvät broilerikasvattamon töillä. Keväästä syksyyn tehdään tietysti peltohommia. Lintujen lähdettyä HKScanin tehtaalle kasvattamo tulee puhdistaa perusteellisesti ja valmistella uudelle broilerierälle”, Karita Erkkilä kuvailee arkea.

Perheyritystä kehitetään maltillisin askelin. Yritystoiminnalle tärkeät hankinnat on perinteisesti tehty omalla tai lainarahalla, mutta nyt päätettiin kokeilla jotakin muuta.

”Olen päivätyössäni nähnyt, että yhä useampi yritys hankkii kalustoaan leasingrahoituksella. Se alkoi kiinnostaa meitäkin. Otimme yhteyttä OLF-tiimin Ilkkaan, ja hänen ansiostaan saimme uudenlaisen näkökulman rahoitusvaihtoehtoihin. Kun tekee hankintoja leasingillä, yrityksen omaa rahaa vapautuu muihin asioihin”, Karita Erkkilä kuvailee.

Edellisenä vuonna kasvattamoon hankittiin ensin omalla rahoituksella uusi ruokintalinjasto ja heti perään leasingrahoituksella traktori.

”Kahta näin isoa hankintaa ei olisi ollut mahdollista tehdä omalla rahalla. Leasingin ansiosta saimme tehtyä molemmat liiketoiminnan kannalta olennaiset hankinnat.”

Uuden kokeileminen innosti

Karita Erkkilä tunnustaa etukäteen pohtineensa, miten leasingin käyttöön yleisesti suhtaudutaan. Huoli osoittautui turhaksi.

Leasingkokemus on ollut niin positiivinen, että samaa rahoitusvaihtoehtoa käytetään uudestaan. Karita Erkkilä kehottaa muitakin pk-yrittäjiä miettimään hankintojensa rahoitusta.

”Suosittelen lämpimästi kokeilemaan leasingrahoitusta, jos se ei ole jo entuudestaan tuttu. Itse olen erityisen tyytyväinen sen joustavuuteen sekä siihen, miten nopeasti asiat hoituivat. Sain Ilkalta hyviä neuvoja ja aina nopean vastauksen kysymyksiini. Tällaista aktiivisuutta ja asiakaspalvelua harvoin kohtaa!”