Ruoka. Raksa. Raha.

Näin tiivistää tunnettu mediakasvo Natalia Salmela oman bisneksenä ytimen. Tiivistystä totisesti tarvitaan, sillä Nata Salmelana tunnettu nainen on ehtinyt tehdä monenmoista. Hän on asuntosijoittaja, bloggari, podcast-juontaja, ruokakirjailija, someaddikti – omin sanoin ”oman elämänsä multitalentti”.

Jos yhdellä sanalla kuvaillaan, Salmela on ennen kaikkea yrittäjä. Omaa yritystään hän luotsannut vuodesta 2017 alkaen.

”Yrittäjyydessä tärkeintä on liiketoiminnan kannattavuus, muutenhan tämä olisi harrastamista. Arvostan myös omaa vapautta ja mahdollisuutta itseni toteuttamiseen. Olen tehnyt mm. markkinointia, tapahtumatuotantoa ja nyt viimeisimpänä remontointia ja asuntosijoittamista. On mahtavaa, kun oman yrityksen kautta voi testata, mikä innostaa ja mikä kannattaa!”

Suorapuheisena ja räväkkänä tunnettu Salmela on tarkka rahankäyttäjä ja pohtii huolella yrityksensä hankintoja. Hänelle on tärkeää sijoittaa rahat viisaasti.

”Sijoittamisen tärkein sääntö on se, että rahat kannattaa sijoittaa sinne, mistä niille saa parhaan tuoton. Ja kun yrityksen rahoista puhutaan, se tarkoittaa yleensä liiketoiminnan kehittämistä ja kasvun hakemista.”

Salmelan autot niin yksityis- kuin yrityskäyttöön on hankittu leasingrahoituksella, koska laskelmat ovat osoittaneet sen kannattavimmaksi rahoitusmuodoksi.

”Moni hämmästelee, että eikö liisaaminen tule kalliimmaksi kuin ostaminen. Olen asiasta perustellusti eri mieltä, varsinkin nykyisen korkotason aikana.”

Uudet hankinnat mahdollistavat kasvun

Natalia Salmelan yritykselle hankittiin yhteistyössä One Leasing Finlandin ja RSA Suomi Oy:n kautta täyssähköinen pakettiauto Maxus e-Deliver 3. Se mahdollistaa Salmelan remppatiimin vaivattoman ja ympäristöystävällisen ajon remonttikohteisiin. Ja koska sekä hankintaprosessi että auto olivat niin onnistuneita, Salmela laittoi saman tien tilaukseen myös Maxus e-Deliver 7 -pakettiauton.

”Näen mahdollisuuden uusiin remonttikohteisiin ja kasvuun. Toisen auton ansiosta pystyn skaalaamaan bisnestä niin, että voitot kasvavat. Jos tekisin hankintoja firman kassasta, en olisi ikinä pystynyt tilaamaan kahta uutta autoa.”

Salmela kertoo myös valmentavansa muita yrittäjiä ja jakavansa heille käytännössä testattuja vinkkejä. Hän kannustaa heitä tekemään järkeviä ja yksinkertaisia valintoja.

”Tuttu asentaja pyysi minulta lainaa, jotta voisi perustaa yrityksen ja ostaa pakettiauton ja työkaluja. Minua pyyntö hämmästytti, sillä miksi aloittavan yrittäjän pitäisi heti investoida kymmeniä tuhansia euroja autoon ja työkaluihin? Minun neuvoni hänelle oli se, että helpommalla pääsee, kun liisaa tarvitsemansa.”