Panimo Kiiski Oy

Panimo Kiiski Oy, hallituksen puheenjohtaja Pasi Kiiskinen

Panimo Kiiski valmistaa korkealaatuisia mutta kohtuuhintaisia käsityöläisoluita, joita on myynnissä jälleenmyyjillä ympäri Suomen.

Noin viiden vuoden ajan toiminut panimo sai alkunsa Pasi Kiiskisen viikonloppumatkasta Tšekin tasavaltaan.

”Kymmenisen vuotta sitten tehty reissu oli käänteentekevä, sillä sikäläinen olutkulttuuri teki syvän vaikutuksen. Kun palasin kotiin, suomalainen olut ei maistunut enää oikein miltään. Tiesin, että uudenlaisia makuja olisi kehiteltävä itse.”

Muutaman vuoden pienimuotoisen kokeilun jälkeen Kiiskinen päätti perustaa panimon yhdessä ystävänsä Janne Aholan kanssa.

Yrityksen ensimmäisiin vuosiin on mahtunut monenlaisia haasteita mutta myös onnistumisen iloa.

Panimo Kiiski Oy
Janne Kiiskinen

”Kyllä tässä sitkeä saa olla. Välillä on haasteita pullotuksen kanssa, toisinaan tuotanto seisahtuu. Silloin miettii, mihin on oikein ryhtynyt. Mutta sitten myymälään tulee asiakkaita, jotka kehuvat meidän oluitamme. Ja taas jaksaa”, Kiiskinen kuvailee.

Yrittäjät hankkivat arkeaan helpottamaan uusia laitteita One Leasing Finlandin Eerikin avustuksella. Hankintalistalla oli pullotuksessa tarvittava typpigeneraattori sekä uusi pakettiauto.

”Hankimme ne leasingrahoituksella, sillä halusimme tuliterät laitteet. Sellaisiin ei olisi ollut varaa suoralla investoinnilla. Pidämmekin leasingrahoituksesta sen joustavuuden ansiosta ja myös siksi, että se ei rasita tasetta.”

Panimo Kiisken yrittäjät katsovat toiveikkaasti tulevaisuuteen, sillä artesaanioluiden kulutus näyttää vain kasvavan.

”Tähtäämme 20 % kasvuun tuotantomäärissä vuoden 2022 aikana. Jo nyt myymme kaiken, mitä ehdimme tuottaa. Uskommekin, että olutkulttuuri vain kasvaa ja vahvistuu Suomessa. Ruotsissa panimoita on kolme kertaa enemmän kuin täällä.”