Oulun Kärpät Oy

Oulun Kärpät Oy, toimitusjohtaja Tommi Virkkunen

Pohjois-Suomen ylpeys, jääkiekkoseura Oulun Kärpät, aloitti pelikautensa syyskuussa 2021 tavalla, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Seura oli uusinut Raksilan jäähallin penkit, rakennuttanut kaksi uutta aitiota ja uusinut hallin äänentoiston sekä aitioiden näytöt. Kruununjalokivi komeili kuitenkin hallin katossa. Ison näytön, kuution, kaikki 54 neliömetriä uusittiin modernilla teknologialla.

”Haluamme tarjota faneille jatkossa vielä makeampia jääkiekkoelämyksiä, siksi panostimme näyttöjen laatuun. Nyt kuutiolta nähtävät pelitilanteet, vaikkapa hidastukset, näkyvät aiempaa terävämpinä katsomoon”, toimitusjohtaja Tommi Virkkunen iloitsee.

Oulun Kärpät investoi hallin moderniin ilmeeseen kaikkiaan noin 400 000 euroa, ja näytöt muodostivat hankinnoista leijonanosan.

”Seuran taloutta on hoidettu taitavasti jo pitkään, ja vuosien varrella kertynyt puskuri mahdollisti meille investoinnin tulevaisuuteen. Panostamme voimakkaasti edustusjoukkueeseen, junioreihin ja olosuhteisiin.”

Investointien tekemistä helpotti myös näyttöjen hankintaan valittu rahoitusmuoto, leasing.

”Päädyimme leasingrahoitukseen parista eri syystä. Ensinnäkin haluamme suojella kassaa, sillä tämä bisnes on vähän erikoinen. Tulos pitää tehdä kahdeksassa kuukaudessa, sillä kesällä kassaan ei rahaa virtaa. Ja toinen syy oli se, että näyttöjen kaltaisissa kulutustavaroissa leasing on paras vaihtoehto, kun jäännösarvoa ei juuri jää.”

Hankinnat tehtiin yhdessä OLF-tiimin ja tutun miehen, Toni Rainsuon kanssa.

”Ensin käytiin normaalit neuvottelut ja pohjoisen mallin mukaiset tinkikierrokset, nuukia rahankäyttäjiä kun ollaan. Sopimusten teko ja allekirjoitukset sujuivat nopeasti. Toni piti huolen siitä, että homma eteni saumattomasti.”

Virkkunen kertoo iloitsevansa siitä, että hankinnan myötä Kärpät sai uuden jäsenen kumppaniverkostoonsa.

”Meillä on noin 1000 kumppaniyrityksen verkosto, jonka kanssa teemme yhteistyötä. Täällä pohjoisessa on tärkeää puhaltaa yhteen hiileen ja pitää huolta pk-verkoston elinvoimaisuudesta. On hienoa, että One Leasing Finland on nyt osa tätä joukkoa!”