Kuljetusliike Törmänen Oy

Kuljetusliike Törmänen, toimitusjohtaja Matti Törmänen

Kuljetusliike Törmänen Oy on tilaus- ja sopimusliikennettä harjoittava perheyritys. Se hoitaa kuljetuksia Suomen lisäksi muulle EU-alueelle.

Yrityksen autot kuljettavat mm. kontteja, säiliökontteja ja säiliöperävaunuja Turun, Helsingin, Rauman ja Kotkan satamista. Lastina autoissa on niin vaarattomia kuin vaarallisiakin aineita.

”Kuljetamme pääasiassa kemikaaleja ja meillä on oma kalusto sekä turvallisuusneuvonantajat vaarallisten aineiden kuljetuksia varten. Palveluihimme kuuluukin myös esimerkiksi räjähdeaineiden ja radioaktiivisten aineiden kuljetus”, Matti Törmänen kuvailee.

Ainutlaatuinen bisnes vaatii ainutlaatuiset työvälineet sekä muuttuviin tilanteisiin ketterästi reagoivat yhteistyökumppanit. One Leasing Finlandin Tomi Lehtinen on tehnyt pitkään yhteistyötä yrityksen kanssa.

”Yhteistyömme salaisuus on nopeus. Kun Matti iskee silmänsä vaikkapa vaarallisten aineiden kuljettamiseen soveltuvaan autoon, meidän täytyy toimia nopeasti, koska sellaisia autoja on harvoin tarjolla. Minä teen oman osani ja hankin rahoituksen parhaimmillaan tunneissa”, Tomi Lehtinen kuvailee.

Matti Törmänen kertookin arvostavansa juuri Tomi Lehtisen nopeutta ja aloitekykyä.

”Joskus rahoitustarjous on tullut jopa nopeammin kuin ajatus hankinnasta”, Törmänen vitsailee ja saa Lehtisen nauramaan.

”Kun tuntee yrittäjän ja yrityksen vuosien ajalta, niin hankintatarpeitakin on helppo ennakoida”, Lehtinen toteaa.

Törmänen ja Lehtinen suunnittelevat tulevat hankinnat yleensä hyvissä ajoin. Yhdessä on hankittu mm.  imusäiliö, perävaunuja, erilaisia autoja sekä aurinkopaneelit hallin katolle. Joitakin hankintoja on jopa noudettu yhdessä.

”Yksi perävaunu haettiin yhdessä Tomin kanssa Tallinnasta. Tarvitsin mukaan kartturin, ja Tomi oli heti valmis mukaan”, Törmänen kuvailee.

Yhteinen reissu avasi asiakkaan arkeen taas uusia näkökulmia.

”Oli hienoa nähdä, miten ammattimies käsittelee isoa ajoneuvoyhdistelmää ahtaassa kaupunkiliikenteessä. Ja senkin huomasin reissun aikana, että Matti arvostaa samanlaista huumoria kuin minä”, Tomi Lehtinen naurahtaa.