Klassik Service Oy

Klassik Service Oy, yrittäjä ja toimitusjohtaja Pertti Ojala

Klassik Service Oy on autojen monimerkkikorjaamo, joka tekee huoltoja, lisälaiteasennuksia sekä kokonaisvaltaisia moottoriremontteja. Klassik Service on mm. eFlexFuel-etanolimuutossarjojen Premium-asennuspiste.

”Huollamme niin uusia kuin vanhojakin autoja. Vanhojen autojen huoltaminen ja korjaaminen vaatii enemmän teknistä osaamista, sillä vikakoodin lukijoita tai ohjekirjoja ei useinkaan ole käytettävissä. Myös varaosia saattaa joutua metsästämään ympäri maailmaa”, Pertti Ojala kuvailee.

Yrityksen viisi osakasta ja yksi työntekijä pääsevät usein entisöimään klassisia kaunottaria.

”Harvinaisin korjaamolle tullut on ollut 1920-luvun Rolls Royce. Nyt työn alla ovat 1973 vuosimallin Dodge Charter sekä 1957 vuosimallin Mercedes-Benz ambulanssi.”

Klassik Servicen korjaamolle tulevat autot joudutaan usein hakemaan kuljetuskärryllä. Niinpä Pertti Ojala päätti investoida uuteen auton kuljetustraileriin.

Klassik Service Oy

”Tämä on sijoitus tulevaisuuteen, sillä kuljetustarve on kasvanut koko ajan.”

Kuljetuskärryn hankinta tehtiin leasingrahoituksella, jotta se ei sitoisi pääomaa ja kassavirtaa.

”Olemme suhteellisen uusi yritys, emmekä halua sitoa omaa pääomaa laitteisiin. Tarvitsemme pääoman päivittäisen toiminnan pyörittämiseen. Joudumme ostamaan varaosat lyhyellä maksuajalla ja antamaan autoliikkeille pitkät maksuajat. Siksi oman kassan tulee olla vahva ja rasitteista vapaa.”

Pertti Ojala sai hankintaan avukseen Pirkanmaan myyntipäällikön Marko Penttilän. Miehet tunsivat toisensa jo entuudestaan.

”Pidän henkilökohtaisia kontakteja tärkeänä kaikessa toiminnassa. Haluan tehdä kauppaa ihmisten ja yritysten kanssa, joihin luotan ja joilla on kasvot. Tuntemattomien kanssa asiointi puhelimessa tai chatissa ei ole minun juttuni.”

Klassik Servicen tulevaisuudessa siintävät muuttuvat toimintamallit ja lisäinvestoinnit.

”Valtion linjaukset sähköautojen priorisoimisesta vaikuttavat myös meidän liiketoimintaamme. Panostamme jatkossa enemmän sähköautojen korjaamiseen ja etsimme lisää tilaa siltä varalta, että toimintaa tarvitsee laajentaa. Edessä on joka tapauksessa isoja investointeja, jotka teemme leasingrahoituksella.”