Kiinteistöpalvelut Laine ja Nummisto Oy

Kiinteistöpalvelut Laine ja Nummisto Oy, toimitusjohtaja Tomi Nummisto

Turkulainen kiinteistöpalveluihin erikoistunut yritys ja sen toimitusjohtaja Tomi Nummisto on tehnyt yhteistyötä One Leasing Finlandin ja erityisesti Varsinais-Suomen myyntipäällikön Tomi Lehtisen kanssa jo usean vuoden ajan. Tomi Lehtinen piipahtaakin säännöllisesti yrityksen toimipaikassa tekemässä sopimuksia uusista hankinnoista ja varmistamassa, että laitteet toimivat kuten pitääkin.

”Meillä on tiivis yhteistyösuhde. Se pohjaa luottamukseen ja arvostukseen, jota tunnemme toisiamme kohtaan. Luottamus taas on syntynyt onnistuneista hankinnoista”, Tomi Nummisto kuvailee.

Kun luottamus on riittävän vahva, seitsemän auton tilauksen voi tehdä silmänräpäyksessä suullisen sopimuksen pohjalta.

”Näinkin on tehty. Tomin laskelmat ja mitoitukset ovat niin ammattitaitoisia, että vastaavaa harvoin näkee”, Tomi Nummisto pohtii.

Tomi Lehtinen on vuosien varrella hankkinut rahoituksen lukuisiin kiinteistöpalvelun tarvitsemiin laitteisiin aina imulakaisukoneista pyöräkuormaajiin. Kiinteistöpalvelujen hankinnoissa on tärkeää ymmärtää vuodenkierron vaikutukset.

”Talvella tarvitaan aurauskalustoa ja talvikunnossapitolaitteita, keväällä ja kesällä viheralueiden hoitoon tarkoitettuja laitteita. Ja kaikkeen on kyettävä varautumaan ennakoivasti, etenkin kun monien laitteiden toimitusajat ovat nykyään pitkiä”, Lehtinen kuvailee hankintaprosessin haasteita.

Todellinen hankinta-ammattilainen punnitaan Tomi Nummiston mukaan silloin, kun uuteen laitteeseen tulee vika.

”Meille huoltojen ja korjausten sujuvuudella on iso merkitys. Tomi huomioikin aina jo hankintoja tehdessä sen, että laitteella on takuuhuoltopaikka ja mahdollisuus saada varalaite. Sen ansiosta meidän työmme voivat jatkua keskeytyksettä, vaikka tulisi laiterikkoja.”

Tomi Nummisto kertoo arvostavansa kaikissa hankinnoissaan kahta asiaa yli kaiken: asiakaspalvelua ja paikallisuutta.

”Valitsen niin yrittäjänä kuin yksityishenkilönäkin aina sen paikan, josta saan parasta palvelua. Jos se paikka on kaiken lisäksi vielä täällä Varsinais-Suomessa, niin aina parempi!”

Tomi Nummistolla on kunnianhimoisia suunnitelmia tulevaisuuden suhteen. Hän haluaa jatkaa yrityksensä kehittämistä toimialalla, jossa moni pienempi yritys on myyty kansainvälisille sijoitusyhtiöille.

”Tavoitteena on pysyä mukana kilpailuissa, ja siihen tarvitsen moderneja ja tarkoituksenmukaisia laitteita. Onneksi teemme yhteistyötä Tomin kanssa, sillä ilman häntä hankinnat olisivat epävarmempia. Se taas lisäisi minun työtaakkaani ja hidastaisi yrityksen kasvua. Kasvuhakuisen yrittäjän kannattaakin hakea rinnalleen osaavia hankintakumppaneita!”