Golden Shine Oy

Golden Shine Oy, toimitusjohtaja Ville Hellgren & liiketoimintajohtaja Mats Källström

Varsinais-Suomessa toimivaa siivousalan yritystä Golden Shine Oy:tä pyörittävät Ville Hellgren ja Mats Källström muodostavat yksituumaisen ja yhdennäköisen kaksikon. Hellgren ja Källström eivät kuitenkaan ole sukua eivätkä edes tunteneet toisiaan vielä joitakin vuosia sitten. Kun tiet sitten kohtasivat, Mats sai Villen vakuutettua siitä, että yrityksen johtoon tarvitaan lisää osaamista.

”Me täydennämme toisiamme. Ville pyörittää operatiivista toimintaa ja henkilöstöhallintoa, minä kehitän liiketoimintaa ja karsin rönsyjä”, Mats Källström kuvailee roolijakoa.

”Meillä on synkannut tosi hyvin. Toinen ideoi ja toinen joko rohkaisee tai haastaa ja kyseenalaistaa”, Ville Hellgren komppaa.

Kahden ideanikkarin rinnalle on tarvittu myös ulkopuolinen osaaja eli One Leasing Finlandin Tomi Lehtinen. Hän on auttanut kasvavaa yritystä sen laitehankinnoissa ja rahoitusratkaisujen valinnassa.

”Olin aikaisemmin tottunut ostamaan kaiken itse, ja taisin alkuun pyöritellä silmiäni Tomin leasingehdotuksille”, Hellgren nauraa.

”Kyllä, mutta ensimmäiset leasingkokemukset muuttivat kaiken. Nykyäänhän me käytetään hankinnoissa pelkkää leasingrahoitusta”, Tomi Lehtinen hymyilee.

Mielenmuutokseen vaikuttivat rohkaisevat kokemukset sekä kolmikon keskinäinen luottamus.

”Me tykkäämme tehdä töitä ihmisten, ei pelkästään yritysten tai edustajien kanssa. Tomi on hyvä ja luotettava kumppani. Olen hyvä ihmistuntija ja tunnistan epärehelliset tyypit jo kaukaa”, Mats Källström pohtii.

Golden Shinen palveluvalikoima kattaa perussiivouksien ja ikkunanpesun ohella erikoisempia työtehtäviä kuten kalma- ja häätösiivousta. Työ on usein fyysisesti ja psyykkisesti raskasta, mutta vuosiin on mahtunut myös eksoottisia toimeksiantoja.

”Erikoisin on varmaan ollut ikkunoidenpesukeikka Abu Dhabiin. Paikallinen sheikki rakennutti itselleen Turun telakalla hulppean laivan, jonka ikkunoiden pesemiseen tarvittiin erikoismiehiä. Olihan se huikeaa viettää pari viikkoa ikkunoita pesten vähän erilaisissa maisemissa”, Hellgren muistelee.

Huikeita keikkoja on luvassa myös tulevina vuosina, sillä Hellgrenillä ja Källströmillä on paljon suunnitelmia.

”Me haluamme olla alan edelläkävijä ja nostaa siivoustyön arvostusta. Me aiomme tuoda positiivista virettä panostamalla liiketoimintaan ja käyttämällä vain parhaita välineitä ja laitteita. Toimiva kalusto takaa tyytyväiset tekijät ja vakuuttaa asiakkaat”, Källström pohtii.

Tomi Lehtinen nyökkää Källströmin visioille, sillä kolmikko puhuu kahvipöydän ääressä usein paitsi laitehankinnoista, myös bisneksestä yleensä.

”Matsin ja Villen idearikkaus ja intohimo yrityksen kehittämiseen sykähdyttävät. On ilo olla auttamassa heitä kohti unelmia!”