Marko Penttilä

Pirkanmaan yrittäjien tukena, myyntipäällikkö Marko Penttilä

Pirkanmaan kasvuvauhti hymyilyttää kokenutta ammattilaista

Pirkanmaalla työnsä aloittanut myyntipäällikkö Marko Penttilä on onnellinen mies. Hän pääsee uudessa työssään yhdistämään kaksi rakastamaansa asiaa – yrittäjien auttamisen ja Pirkanmaan buustaamisen.

Forssassa syntyneeksi mieheksi Marko Penttilä tuntee harvinaisen suurta kotiseuturakkautta Tamperetta ja sen lähiseutuja kohtaan.

”Miten tätä voisi olla rakastamatta! Olen asunut alueella vuodesta 1998 ja nähnyt omin silmin, miten huikeasti Pirkanmaa on kehittynyt viime vuosien ja vuosikymmenten aikana. Juuri nyt ei ole ammatillisesti tai siviilissäkään parempaa paikkaa olla!”

Penttilä vakuuttaa epäilijät faktoilla: Tampereen seudun kasvuvauhti on jopa pääkaupunkiseutua nopeampaa. Uusia merkittäviä liikenne-, asuinrakentamis- ja teollisuushankkeita on vireillä myös tuleviksi vuosiksi. Ja onhan se uusi raitiovaunukin aika makea juttu.

”Pirkanmaan kasvu ei ole tullut sattumalta, vaan kovalla työllä. Täällä on tinkimätön tekemisen meininki, ja sitä aion soveltaa myös omassa työssäni.”

Yrittäjätausta auttaa ymmärtämään

Voimakkaasti kasvava alue ja sen yrittäjät tarvitsevat kasvunsa mahdollistajiksi kumppaneita, jotka auttavat arjen haasteissa. Ja juuri sen Marko kokee omaksi roolikseen.

”Pyrin kaikin keinoin tekemään yrittäjien arjesta helpompaa. Poraudun heidän liiketoimintansa haasteisiin ja pyrin löytämään niihin ratkaisuja. Autan heitä hahmottamaan, että hankintoja voi tehdä ostamisen sijaan myös leasingrahoituksella. Eri rahoitusvaihtoehdot ovat vielä tuntematonta maaperää monelle yrittäjälle.”

Marko kykenee samaistumaan pk-yrittäjän haasteisiin tavallista myyntiammattilaista paremmin. Itsekin aikoinaan yrittäjänä toiminut mies tietää, millaisia ovat pk-yrittäjän parhaimmat ja ankeimmat hetket.

”Yrittäjyys on upeimmillaan aivan mahtavaa, kun tietää itse rakentaneensa menestyvän yrityksen. Mutta voi se olla rankkaakin, paljon painetta ja taloudellista ahdinkoa. Olen sitä mieltä, että yrittäjät tarvitsevat kumppaneita, jotka ymmärtävät molemmat puolet ja osaavat tukea.”

Marko sanookin hahmottavansa usein puolesta sanasta yrittäjän tilanteen.

”Tässä työssä tärkeintä on kuunnella ja olla aidosti läsnä. Luvut ja taulukot eivät korvaa aitoa kohtaamista. Luottamus rakentuu ihmisten välille.”

FAKTAT

Kuka: Pirkanmaan myyntipäällikkö Marko Penttilä
Motto: Rennosti mutta jämptisti!
Vapaa-ajalla: Maastopyöräily, laskettelu, uinti ja laatuaika perheen kanssa

Marko Penttilä, One Leasing Finland Oy:n Pirkanmaan myyntipäällikkö

Tutustu myös muihin artikkeleihimme